Sunday, October 3

Makan Time - Istana Bambu

Signboard Istana Bambu

Bumbung Istana Bambu

Makanan kami Siakap 3 Rasa dan Tomyam fishball

Tempat duduk kami kat ruang tengah

Tempat makan bersila pun ada

Kolam yang dipenuhi pokok jenis keladi. Bunyi katak bersahut sahutan di sini

Surau di sini. Macam rumah kampung di tepi sawah.....

Laluan ke tempat makan Istana Bambu

Dania main angklung.....abaikan Dania pakai baju tidur ye......(Dania bagi alasan...senang kalau tertidur.... )

Bendang di Istana Bambu

Anak Dan Ayah...Ummi photographer eh....

Kali ni i nak bawak u alls semua pergi ke tempat makan yang sangat menarik di Jalan Hulu Kelang - Ampang. Kalau dari MRRII menuju ke Ampang.....masuk ke kiri susur ke Taman Keramat. Bila u alls turun susur tu, belah kiri u alls Glaxo Smith Kline. U alls buat U turn ke kanan ke arah jalan bertentangan. Jalan straight tapi perlahan. Istana Bambu di sebelah kiri anda....jangan terlepas....nanti kena buat U Turn pulak. Restoran Istana Bambu ni tak nampak dari luar. U alls kena masuk ke dalam pintu pagar yang diperbuat dari buluh dan nipah. Restoran ni diperbuat dari buluh dari bumbung sehinggakan meja makan dan kerusi pun diperbuat daripada buluh. Lantai pun daripada buluh. Segalanya buluh. Tidak hairanlah namanya Istana Bambu

I tau restoran ni sebab tengok fb Aimi Shaniza (adik ipar Suzi). Terus terpegun dengan keindahan restoran. Bila i tengok review Restoran ni di Facebook.....not good. Rata2 kata layanan fail, makanan mahal, dapat makanan setelah 3 jam???......bla bla bla.....jadi i pun macam terpengaruh la jugak. Tapi, kita jangan dengar sebelah pihak je. I pergi dan.........nyata...makanan okay, layan okay, tempat okay........wahhhhh........ni my personal opinion ye. i bukan ada kepentingan dengan Istana Bambu atau sesiapa ye......this is my personal opinion....
Lagipun krew Nona dan Wanita Hari Ini mengadakan majlis hari raya di sini beberapa hari lepas.......sangat meriah......

6 comments:

  1. bestnya!! balik msia nanti me nak pegi gak mkn kat sini hehhe

    ReplyDelete
  2. @mama zharfan

    Should try. environment baru. Suasana desa dan keunikan bangunan buluh....

    ReplyDelete
  3. Ntah bila tahun la baru dapat mkn kat sana. Tunggu bila pindah kerja kat sana la nanti

    ReplyDelete
  4. ah shanteknya..sesuai nk buat function and event best2 kat sini kan

    ReplyDelete
  5. @yatie chomeyl

    Cantik Yatie.....u shld try la....:-) Chinese food ada, tomyam ada.....:-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails