Friday, October 22

Enna ???




Photo taken from : http://www.enna.org.my/index.html

Makanan sejukbeku pilihan i dan tak pernah berubah ialah dari jenama Enna. Rasanya jenama ni tak lah seglamer jenama yang lain. Kenapa i sangat suka dengan jenama ni?

1. Buatan Persatuan Nelayan. Persatuan Nelayan ni di bawah agensi kerajaan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia. Dulu i kerja kat Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia ni la.

2. Rasa yang sedap. Tak percaya cuba try. i bukan agen they all ni pun. Just nak share apa yang i rasa.

3. Fresh taw.....sebabnya mereka sendiri yang menangkap hasil tangkapan kemudian diproses oleh Persatuan Nelayan Kawasan. Sendiri tangkap, sendiri proses......

4. Halal. Confirm halal. Produk lain i tak sure unless Ramly tu kita tau produk bumiputera. Err patutnya halal No. 1 ler.....

5. Bantu meningkatkan pendapatan golongan nelayan.

6. Nama Enna. Apa ada pada nama Enna?? Err nama manja i Ena. heee....heee.....takde kena mengena pun....

Saje nak share. Produk alternatif dan rasa yang baru bagi mereka yang belum mencuba. Try la surf web di atas untuk produk Enna yang lain.


Pssst.....Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia tidak dihatiku, Kontena Nasional di hatiku.......hee hee hee (gelak ada makna tu...)

4 comments:

  1. wahhh macam sedap jer...erm bagus juga kalauada produk keluaran sendiri hasil tgn sendiri..kalau terjumpa nak juga mencuba

    ReplyDelete
  2. @Intan Inn

    Bagi i sedap. Kalau i outstation dulu, wajib makanan dihidangkan ikan, ketam, sotong, udang.....manis rasanya. Sebabnya Nelayan yg tangkap ikan dan lain2, bawak kat Persatuan Nelayan, they all proses jadi keropok lekor dan macam2......saje nak share....

    ReplyDelete
  3. Kt mana blh dapat ye?kt pasaraya besar cam GIANT ada tak?

    ReplyDelete
  4. @Mama Rayyan

    Hi Mama Rayyan, i beli dekat Giant besar jugak. Cari dekat bahagian sejuk beku....:-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails