Monday, June 21

Barbie Runaway - 19 June 2010

Hari yang ditunggu pun sudah tiba. Kami keluar rumah dalam pukul 12.30 tengahari. Makan dulu kat Perhentian Awan Besar kat kedai Ayam Kampung Hassan. Makan nasi berlauk. Dalam kol 1.30 bertolak ke Empire Shopping Gallery Subang Jaya. Ayah drop kami kat shopping complex while ayah pergi masjid berdekatan dulu. Ummi?...x boleh solat. Terus kami daftar kat kaunter registration. Macam takde orang jer.....Lepas daftar, sibuk2 pulak make up dan dress up Dania kat dalam washroom. Cantiknyer washroom. Tak sempat nak ambik gambar sebab sibuk menata rias si kenit ini.....

Semua finalist ni kena pose di atas stage. Dania lain yang suruh buat, bila betul2 lain pulak jadinyer......Tak sama tau kalau anak kita takde asas ballet ke, dance ke, singing ke sebab anak i Dania ni bukan train untuk jadi performer macam kawan2 Barbie yang lain ni. Lain la kalau u all memang hantar anak you untuk ke kelas2 begini. Dania ke kelas Speech & Drama dan E.nopi Maths je......ada budak2 yang sangat confident atas stage. Ada jugak budak yang sangat pemalu. Nak suruh pose pun kena tarik tangan dia. Okay.....Dania ni antara 3 wakil orang Melayu, 3 wakil India dan semua dimonopoli oleh kaum Cina iaitu seramai 23 orang dan sorang mat salleh.. I rasa maybe yang Melayu tak hantar borang kot....Lebih lebih i tak berani nak komen.....sebelum ni Dania pernah terpilih untuk masuk contest 

Hoopla Stars Dutch Lady (x masuk final pun). Kena hantar gambar......

Barbie Talent Contest 2009 sempena Barbie 50th Pink Birthday. Dania been selected untuk perform di The Curve dan dipilih menjadi pemenang saguhati. Nak masuk contest ni pun kena hantar gambar....

Jadi my hubby cakap ngan i, next time kalau kena perform tak payah nak masuk bertanding sebab Dania bukan ada asas untuk perform atas stage.....kalau nak masuk contest yang kena hantar gambar je dan juga di atas sebab yang i tak boleh reveal kat sini......

Sebelum tu pun, i ada call sorang mummy yang anak dia selalu masuk contest dan selalu menang. Dia kata buat apa you nak masuk?. bukan dapat apa2 pun.....budak2 kena dikenali baru boleh menang.....they all tipu punyer orang.....anak dia kalau Barbie ni tak akan masuk. I pun musykil jugak adakah sebab i ni orang melayu, dia nak melemahkan semangat i ataupun dia cakap ikhlas dari hati dia atau sebab anak dia tak kena pilih. Masa i kat Empire Shopping Gallery ni dia ada call i tapi i tak angkat call sebab tak dengar. Komen dari mummy ni yang very negative....

Bila pengumuman pemenang, Dania tak dapat satu tempat pun cuma berpeluang jadi antara Top 30....:-) Cuba lagi contest lain. i sangat optimis.....peluang naik atas stage ni pun satu peluang yang sangat berharga!!!! Thanks to kata-kata semangat dari kawan-kawan i........

 Registration counter. Dania peserta No. 10

Dania kat atas stage. Snap dulu gambar. Jap lagi mesti ramai orang...

Snap gambar lagi

Kat signboard Barbie Fashionista

 Rambut Dania dengan sekuntum bunga ros

Stage untuk runaway nanti

Banner di tepi Stage

Tengok la tu, i nak masuk pun tak boleh....terlalu ramai mak ayah tunggu anak kat sini....dah la panas....aircond tak rasa pun....very the panas....

Dimulai dengan tarian Barbie dari lagu Barbie Girl Aqua. Semua baju ni sebijik macam baju dari range Barbie Fashionista...

Selepas semua contestant pose atas stage, ada dalam 10 orang akan menunjukkan talent masing2. Dania menyanyi lagu. Ada yang menari lagu M.J, ballet dance dan lain-lain. Seriously, Dania sangat confident dari i masa i kecik dulu sebab i tak nak Dania jadi macam i jadi i built up confident Dania dengan aktiviti macam ni lah.....supaya senang kemudian hari....:-) 

 Dania tengah perform lagu We're gonna find it dari Barbie the Diamond Castle


Selepas tu semua Finalist bergambar beramai-ramai.....

Finalist bergambar ramai-ramai sebelum pemenang diumumkan. Budak yang kecik chinese kat tengah yang tengah duduk tu boleh dapat consolation walaupun tak boleh pose atas stage. Selebihnyer i tak nak komen.....hee hee :-)

Pemenang GP ke House of Barbie Shanghai. Yang ni memang patut jadi juara nama Emily. Performance bagus sangat. Maybe ada background dancing class....

Pemenang GP ni pun dapat pergi Shanghai. Mat Salleh sebelah tu dapat tempat kedua. Yang ni memang macam Barbie pun. Cantik!!!!

Cantiknyer hiasan kat wall dalam Empire Shopping Gallery 

10 comments:

  1. Dania pun mcm muka Amoi gak... Btw pegalaman yg beharga gak..

    ReplyDelete
  2. ezna...as for me I rasa Dania mempunyai personaliti yang bagus, berani ke depan...berbeza ngan my daughter...u exposed contest mcm ni yang bagusnya die boleh build the confident for the kids...takpelah Ezz...I rasa to be top 30 pun dah cukup hebat...since Barbie well known brand mesti ramai yang masuk..biasalah klu event macam ni boleh kira kaum kita yang masuk...nasib baik U join gak ada wakil kaum kita heheh..tapi as organizer sepatutnya Barbie kena rewardlah something utk peserta at least gbag...ke...kan

    ReplyDelete
  3. wow, dania mcm princesslah.. mst fira jeles tgk baju dia, sewa ke beli kekna? nway congrats to both ummi n dania, top 30 pun dh kira bagus dh :)

    ReplyDelete
  4. Ja : Setuju...pengalaman yang sangat berharga!!!..Thanks Ja!!!

    Ayu : Thanks for the kata kata semangat....:-) Banyak contest lain lagi....tapi kan Ayu lawatan ke House of Barbie Shanghai bulan puasa. 4 September pulak tu...Goodie bag yg dapat masa Barbie Pink Party kan best??....

    Che In : Baju sewa le. Dania mana ada baju kembang2 kuncup ni...he he he :-) Sewa kat Mikaliya Costumes...terima kasih atas semangat itu :-)

    ReplyDelete
  5. salam kak ena..:)
    i suka bc blog akak ni..
    hari2 akak..,penuh dgn aktiviti kan..:)
    beruntung dania sb byk pengalaman2 tu...
    itu bagusnye duduk kt bandar kan..mcm2 ada..tinggal nak xnak je..
    nt i ada baby..,nak bt mcm akak jgk lah:)
    yg i paling suka kelas speech n drama tu..mcm best je kan..
    err satu lagi ..,akak ni mmg pengacara ke?xde la..siap penah jd pengacara tv1 n tv2 lg..
    cane akak bleh join suma tu..ngan erra pun ada..best lah..:)

    ReplyDelete
  6. tanteknye dress dania..tempah khas utk runaway ni ek..=)

    ReplyDelete
  7. congrats dania+ummi sbb bejaya jd finalists :) i sgt impressed sbb dania tak de stage fright at all..my zharfan agak pemalu, unless dgn kwn2 yg dia dh biasa ajer ..

    ReplyDelete
  8. Anonymous : salam....terima kasih sbb membaca blog ni....:-) :-) Akak bukan pengacara la...peluang tu datang kekadang masa tengok website ke, ada kawan adik soh tanyakan sape2 yg berminat ke, kawan bagitau peluang ke atau melalui masuk peraduan....:-). duduk sini banyak peluang boleh dapat.....Ngan Erra tu akak tgk kat I love Johnson di Facebook.....
    Akak saje nak train Dania itu ini....supaya senang kemudian hari....:-) berkeyakinan bercakap di hadapan orang dan pandai berkomunikasi. rajin la bawak ke pameran keibubapaan ke,join aktiviti keibubapaan ke, aktiviti bersama anak2.....:-)...Eh awak ni mcam kawan akak Hidayah la....:-)

    Lily : Dress Dania i sewa......:-)

    Suzz : Stage fright tu i je yg ada...he he he....Dania hari tu ok pulak....

    ReplyDelete
  9. Memang comeyy Dania..!! Wah kecik2 lagi dah ada can naik stage depan audiencee.. this is just a good start right!

    ReplyDelete
  10. Izan : Terima kasih aunty Izan. Lepas ni kot kot boleh join spelling bee ke pidato ke....he he he :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails