Saturday, June 12

Aktiviti di Taman Bukit Jalil

Selain daripada beriadah, kita boleh juga bagi ikan atau kura-kura makan kat Taman di Bukit Jalil ni. Taman ni sangat la luasnyer. Ada kolam, taman permainan, taman antarabangsa. Taman ni bukan flat je. Kena naik bukit kalau nak pegi taman bersebelahan. Tangganyer tinggi. Contohnyer kalau parking kat Taman permainan, taman kat sebelah Taman Permainan ada tasik jadi kena turun bukit dengan menuruni anak tangga yang banyak itu. Tasik kat sini jernih sikit. Sebelah Taman tasik ni ada Taman tasik ke dua jadi kena naik la pulak anak tangga nak ke sebelah tasik. Tasik kat sini agak keruh airnya. Macam gambar yang i snap ni. Jikalau nak ke Taman Antarabangsa, dari Taman yang tasik yang keruh tu kena naik anak tangga pulak. Jadi turun naik tangga la ke sini. Macam kami, kalau nak bagi makan kat ikan dan kura2 kami terus parking kat tasik ni jer...Ikan keli kat sini mak aiii besar gila. Ngeri tengok hitam2 giteww.....Kura-kura pun banyak....tapi tasiknyer macam warna Teh Ais plak i tengok.....Kalau Dania nak main2 kat Taman Permainan terus la park kat Taman Permainan. Takde nyer nak naik turun bukit.....kalau tak nak naik turun bukit boleh jer jalan jalan kat tepi tu tapi lagi jauh i rasa berbanding naik turun tangga......  

Dania baling makanan ikan tapi makanan ikan tu jatuh depan dier....Camne ikan nak makan sayang???

Paling banyak kura2 yang makan makanan tu

Mana nak pergi?? Tengok la signboard

Taman permainan kat sini

Nak ke taman lagi satu kena turun tangga. Ni yang i kata Tasik jernih tu....

Taman refleksiologi

Jogging track...haa ni jalan lereng bukit kalau tak nak naik turun tangga....

3 comments:

  1. beberapa kali gak pernah bawak anak-anak pergi sini.. sambil-sambil beriadah.. banyak aktiviti bleh buat kat sini. Memang best!

    ReplyDelete
  2. nampak menarik jugak tmn ni :) me suka tgk pic dania tu...:)

    ReplyDelete
  3. Izan : rumah kat mana? adakah kita berjiran?? he he he.....

    Suzz : Menarik Taman ni esp kat Taman Antarabangsa ada miniture kipas kat holland, taman inggeris, taman indonesia dan lain2 :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails