Butik tudung ni singgah sebab nak beli tudung tujuan utamanya nak beri kepada anak saudara saya. Butik NurHannah ni terletak di Ayer 8, Putrajaya. Harganya berpatutan jugak bagi saya.
Dua shawl putih ni untuk anak saudara saya sebagai persiapan ke asasi. Saje nak bagi present kecik je. Ada juga stokin tangan. Tudung ni kain dia tebal sikit jadi tak jarang la walaupun shawl putih. 2 fabrik yang berbeza saya beli ni. Satu lagi fabrik cotton jersey.
Kesian pulak bila seorang dapat takkan adik tak dapat jadi saya belikan yang ini.
Warna nude ni untuk adik saya. 2 boys lagi aunty tak beli ya....ni hadiah untuk girls je...😅
Dania pun dapat satu warna mint dan dah rasmikan masa paper final yang pertama.
Malam, saya menghantar tudung ni ke rumah adik di Cyberjaya. Ada seekor kucing yang comel atas kereta. Drop and go je takde gambar proper dengan adik.
Singgah pula Pelita nak supper. Pelita ni takde pulak kat Bangi ke Putrajaya ke....tapi kat Cyberjaya ada.
Makan peria goreng ni. Buat macam kerepek je. Makan ni ralit sungguh. Sedap pulak peria goreng ala mamak ni. Ni dalam pinggan kecik je ni. Bukan nak makan macam makan nasi tu. Saje nak mengunyah je.
Nak kena buat sendiri la peria goreng ni. Saya tak suka peria yang masak air tu sebab kadang rasanya pahit.
Siapa lagi yang suka makan peria goreng ala mamak ni?.
XOXO,
Ezna
Suka peria tapi tak pernah try yang Mamak ni.
BalasPadamSedap pulak rasanya tapi kena cuba buat sendiri la Mulan....
PadamI tak pernah mkn peria..tp yg versi goreng ni nmpk sedappp
BalasPadamPeria kalau tak reti buatnya pahit. I suka yang kat mamak ni sebab ada rasa kari jugak.
Padamperia mmg pahit tp kalo yg goreng tu ok skit la..tudung jenis material cotton jersey anak2 remaja suka
BalasPadamBeli ajer Amy sebab nak bagi present kecik je untuk anak saudara tu. Nak kena cari yang tak jarang.
Padamnice tudung2 nya..
BalasPadampelita...dapppp
Berdekatan tak ada. Kalau gi umah adik baru singgah...
Padamwahhhh bestnya dpt hadiah tudung
BalasPadamMoga anak sedara tu boleh pakai kat Uni dia nanti.
PadamCantik..I loike peria goreng crispy =D
BalasPadamSedap tapi nak kena buat sendiri boleh la buat lebih sikit.
PadamCantiknya corak tudung tu, pandai sis Ezna pilihkan utk anak2 buah. Saya pandai makan sayur peria sejak dalam pantang sbb my mom hari-hari tumis peria dgn telur, katanya utk banyakkan susu badan. Sejak dari tu saya suka peria tak kira la peria tumis atau peria goreng mcm kat kedai mamak ni 😄
BalasPadamOh nak banyakkan susu badan makan peria ya. Sis dulu makan kurma....tudung tu ikut citarasa sendiri je Carneyz....tapi yang utama nak beli untuk anak saudara yg warna putih tu.
PadamTahniah utk anak sedara Ezna 👍
BalasPadamCantik tudung tu...
Sedapkan peria goreng? Sy pun suka...
Sama-sama PH. Moga pilihan yang tepat la tu....baru reti makannya PH. Sebelum ni tak reti...nak kena buat sendiri lagi jimat dan boleh buat lebih.
Padamlembut kaler tudung...suka peria goreng kt kedai mamak, crunchy..mmg ralit ratah..
BalasPadamWahhh suka juga ya....saya sebenarnya baru je reti makan peria ni. Sebelum ni takut nak makan sebab pahit ke apa tapi yang ni eh eh sedap....
PadamDah lama tak makan peria goreng.
BalasPadamBudak² remaja sesuai warna² nude ni.
BalasPadamLM takut benda pahit. x pernah try. sedap ye?
BalasPadamIsssh dah lamaaaa saya tak makan di pelita 😍😍🤭. ada menu peria goreng sekarang?? Kemarin tuh makan nasi kandar tempat lain pula. Sebenernya memang fav saya nasi kandar lain, tp pelita ini ada banyak momen spesial di sana. Apalagi zaman kuliah, tempat saya dan teman2 mengerjakan assignments😅😄
BalasPadam