Hello eznakhalili.com readers!!

Friday, July 5

Lain yang order, lain yang sampai....

Bila tak masak, kita makan la kat luar. Kali ni di Paparich Bandar Baru Bangi ni je. 
Order kuay tiaw sup ni.



Kemudian datang pula kuay tiaw goreng. Eh siapa pulak yang order ni. Kalau main makan je udah tersilap la ordernya kan....jadi cepat-cepat bagitau pelayan wanita tu. Rupanya salah punch. Dia pergi punch kuay tiaw goreng. Walaupun salah....nampak menyelerakan pulak kuay tiaw goreng ni haa....


Inilah order yang betul ni....mee goreng mamak. Barulah betul. 


Dania pulak order mee kicap. Sedap jugak la mee ni tapi Dania tak makan la dengan cili api tu. Kalau saya suka jugak la. Bagi kick sikit rasanya. 


Mee kicap ni didatangkan juga dengan sup wantan ni. Sedap bila hirup sup ni. 


Pinggan Dania banjir dengan kicap dan sup tu.....apa pun sedap je sekali-sekala makan kat Paparich ni. Kali ni Dania tak order roti kukus sebab dah terlalu kenyang dah. 


Kalau tak masak boleh la menikmati hidangan yang orang lain masakkan pulak.





XOXO,
Ezna

 

8 comments:

  1. Sempat lagi ambil gambar kue tiau tu hehe...
    Papa Rich ni food dia sedap² kan

    ReplyDelete
  2. Nampak menyelerakan kuetiau tu walaupun salah order. Macam menarik nak tambah order. Hihi

    ReplyDelete
  3. ni kalau org yang tak suka makan tauge terus turn off nak makan kuetiau goreng tu. haha

    ReplyDelete
  4. Tertarik dgn char kuey teow dgn mee kicap tu. Dah lama tak makan dekat paparich sbb takde dekat2 sini 😅

    ReplyDelete
  5. dh lama kami tak gi paparich heheh biasanya kalau mkn2 sini, utk special day sbb harga pricey gak esp kalau order dessert dan fancy drinks

    ReplyDelete
  6. Cili api tu sedap betul kalau bubuh lebih sikit dalam mi sup atau mi goreng. Memang terbakar telinga dibuatnya. Tapi biasanya kalau ada cili padi, saya suka minum air panas sampai menggigil dibuatnya. Cepat hilang pedasnya tu!

    ReplyDelete