Hello eznakhalili.com readers!!

Wednesday, August 3

Katakan tidak dengan jerawat | Fanbo Acne Solution Series

Cuaca sekarang ni memang sangat panas kan?. Kalau duduk bandar tu dengan debu2 lagi beterbangan kat jalan dah menutupi pori-pori muka kita. Lepas tu berpeluh dan kulit muka berminyak disebabkan cuaca yang sangat panas. Ha time tu cik jerawat pun tumbuh......tidakkkkkkk.....

Dulu saya pernah jerawat tumbuh betul2 kat atas hidung tu jadi bila orang bercakap dengan saya memang nampak la jerawat yang besar itu. Rasa rendah diri sangat masa tu. Tak nak berjumpa dengan orang pun ada. Tak kan la nak berkurung je dalam rumah kan?. 

Ada solusi ke idak ni?

Hei....memang ada la solusinya. Tau ke idak yang kini, Fanbo ada keluarkan Fanbo Acne Solution Series tau. Macam mana nak melawan jerawat yang notty ni? 🤔. Ada 5 langkah ye....

🦄Fanbo Acne Solution Facial Foam
🦄Fanbo Acne Solution Face Toner
🦄Fanbo Acne Solution Moisturizer Gel 
🦄Fanbo Acne Solution Acne Gel 
🦄Fanbo Acne Solution Loose Powder 

Nak tahu bahan aktif di dalam Fanbo Acne Solution Series ni? Haa ni dia..... :-

Ada tea tree oil 🌱, hydragenic solution, silver active dan Pro Vits B3.




1. Fanbo Acne Solution Facial Foam 

Facial Foam. Saya suka facial foam ni sebab bau dia lembut. Tidak macam sesetengah facial foam yang ada bau kurang enak. Ia bertindak membersihkan wajah daripada minyak.


Ini adalah tekstur Facial Foam. 


2. Fanbo Acne Solution Face Toner

Ia menyegar dan membersihkan lebihan minyak di muka. Jadi muka kita akan kekal bersih. 


3. Fanbo Acne Solution Moisturizer Gel

Ia bertindak dengan mengawal minyak berlebihan.


4. Fanbo Acne Solution Acne Gel 

Acne gel ni kita sapu sedikit pada jerawat ya. Ia akan mengurangkan kemerahan dan bengkak jerawat. Perubahan akan kelihatan dalam masa 3 hari. Kena la ambil masa sedikit. Kalau pakai terus hilang jerawat tu maknanya itu magic. Hehe. 

5. Fanbo Acne Solution Loose Powder 

Haaa item terakhir dalam Fanbo Acne Solution Series adalah Loose Powder. Kalau pakai ni ia tidak akan menyumbatkan pori-pori muka dan akan mengawal minyak.

Saya suka loose powder ni sebab apabila dioles ke kulit, warnanya natural. Tak ada la nampak ketara cerahnya tu kan?. Ia blend dengan warna kulit dan teksturnya halus sangat. 

Haa macam mana? Berminat nak mencubanya? 

Boleh didapati di 👇

Fanbo Official Online Store di Shopee, Lazada dan PGMall

TIK TOK : @fanbo.my
IG : @fanbo.my
Youtube : Fanbo Cosmetics



XOXO,
Ezna

2 comments: