Hello eznakhalili.com readers!!

Sunday, August 29

Pasar segar online di Ommafoody | Pasti berpuas hati

Zaman pandemik ni ada beberapa industri terkesan. Ini termasuklah industri pelancongan. Ye tak?. Ada syarikat penerbangan yang terpaksa buang pekerjanya, ada syarikat penerbangan yang terpaksa ditutup. Ye lah industri pelancongan terkesan la sebab kita tak boleh merentas daerah, negeri, apatah lagi negara. 

Pasar online basah Ommafoody ini lahir dari tekanan inilah. Syarikat ini adalah syarikat yang sama mengendalikan pelancongan iaitu Muslim Travel Bug. Saya pernah mengikut pakej Muslim Travel Bug ni ke Korea dan pernah beberapa kali pergi ke pejabatnya di Seri Kembangan. Dekat sangat pejabatnya dengan Pasar Borong Seri Kembangan tu haa....Omma itu bermaksud emak dalam Bahasa Korea. 

Ok bercakap mengenai Ommafoody ni memang saya ada kenal seorang ni yang pernah jadi tour leader masa saya melancong ke Korea. Jadi nak check apa2 terus saya contact beliau. Hehe. Ni homepage Ommafoody. Kalau tengok kat sini ia ada banyak kategori seperti sayur, buah, daging, sejuk beku dan banyak lagi....nampak sangat kemas macam ni kan? Boleh ajer click mana-mana yang kita nak beli tu. 

Ada promo ayam pula ni...fresh fresh...kenapa saya kata fresh? sebabnya ia diambil setiap hari di Pasar Borong Seri Kembangan. Siap cuci, siang dan akan dipek kemas-kemas. Jangan risau kalau beli ayam ke daging ke sebab syarikat ini adalah syarikat muslim. 

Kalau order hari ini, insya allah esok boleh la tiba. Kalau barang yang anda beli tu takde kan...mereka akan refund duit kita melalui e-wallet Ommafoody atau terus ke akaun anda. Best kan? Duit kita takde la burn macam tu je. 

Buat masa sekarang, Ommafoody cuma membuat penghantaran di Lembah Klang sahaja. Boleh check poskod kediaman masing-masing di sini. 

Geram-geram tengok barang yang dijual. Ada scallop ni. Nak beli...tak tau nak masak apa...filet ikan dori ni pun geram je saya nak beli. Haha...semuanya nak beli kata 'bank bergerak' saya ๐Ÿ˜„

Kalau beli baby ketam tu pun tak tau pulak nak masak apa. Haha...Haa ikan salmon tu kalau kat Evo (Maxvalu) harga dalam RM9+. Hat ni harga RM5.90 kira ok la kan...


Ni lah barang yang saya order, ketam, siput buluh, ikan salmon dan ikan siakap. Hubby dah suruh buat siakap 3 rasa. Siput buluh tu boleh buat masak cili. Huiiii teringat dah rasanya....Haha....dapat pulak tolak e-wallet Ommafoody sebab ada sekali tu barang tak cukup masa saya order penghantaran kat kawan saya yang kuarantin sebab Covid. So dapat la refund jadinya saya tolak je la e-wallet saya ni haa....Penghantaran melalui Grab pula cajnya sebanyak RM15. 

Jadi sesiapa yang nak order untuk diri sendiri, nak surprisekan adik beradik, ibu ayah atau kawan-kawan dengan barangan basah ni boleh la beli kat Ommafoody. Kalau pakai link saya ni you alls semua akan dapat potongan RM5 ye.....

Senang sangat kita tak payah dah nak keluar rumah. Tunggu barang sampai ajer la. ๐Ÿ’

Jom pasar basah online di Ommafoody!!

***Screenshot semua credit Ommafoody.



XOXO,
Ezna

27 comments:

  1. First time dengar ommafoody ni,murah nampak salmon dia tu kan. Leh la try nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau akak bandingkan dengan Maxvalu rumah akak ni ya memang murah.

      Delete
  2. It is good that we can now purchase fresh ingredients for our cooking online right? Talking about convenience.

    ReplyDelete
  3. senangkan ezz . nanti i pun nak order dr sini. jimat sikit masa heheh.. dan x perlu keluar rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar...tak yah keluar rumah. Tunggu ajer barang sampai kat pagar. Hehe....

      Delete
  4. Senangnyaaa ada pasar online macam ni, semua bahan basah ada jual yaa.. Sis nasib juga dalam setaman ni ada menjual, kat JB ada ke ommafoody ni ekk.. nanti nak check..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JB takde Sis Lin. Dia cover Lembah Klang je setakat ni.

      Delete
  5. senang lepas ni kalau nak ordee brg basah.. kitapun x perlu keluar rumah.. selamat sikit di musim covid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye selamat tak payah bersesak dengan orang ramai.

      Delete
  6. Kak, bagusnya kedai online ni. Harga pun murah betul. Nanti nak tengok lah. Bleh beli stok peti sejuk. Saya risau nak keluar ke pasar. Haha. Kita order online sajooo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye selalu pasar ni ramai orang. Takpe la pilih pilih je la online ni haaa...

      Delete
  7. first time dengar pasal kedai ni. wah mudah dan kite pun rasa secure nak beli. fresh pula tu cuma khai perasan shah alam macam takde lagi je kan. kalau ada boleh beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Khai. Poskod 40000 seksyen bawah2 tu ada.

      Delete
  8. Yes. Zaman sekarang nie lebih senang jika beli online sebegini, fresh dan yang penting boleh dipercayai. Online insyaAllah lebih selamat kan.

    ReplyDelete
  9. Mudahnye sekarang nak beli barang basah. Sekarang semua hujung jari je.yang penting segar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sebab Ommafoody ni pergi pasar tu setiap hari nak stock up barang.

      Delete
  10. wah banyak yer pilihan , harga pun berbaloi sangat. kena cuba gak ni shopping barang basah kat sini. online jer skrg kan mudah semua hujung jari jer

    ReplyDelete
  11. Wow! Menarik ada platform ni.. okay boleh try la.. since lagi convenient order online jer dari bersesak kat pasaraya kan.. lagi pun tengok harga kat sini jauh lagi murah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dapat komen harga lebih murah ni rasa teruja juga dengarnya. Ya boleh compare dengan platform lain juga.

      Delete
  12. The pricing seems reasonable cheaper. Thanks for the rm5 promo will check out for my 1st order :) Add this to my online groceries shopping list. Cheers siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sienny...boleh try order online kat Ommafoody ya...

      Delete
  13. Bagus jgk ada Pasar online basah Ommafoody tapi area sg buloh npk mcm tak ada klu blh nak gak try order

    ReplyDelete