Nuff

Hello eznakhalili.com readers!!

@eznakhalili

Wednesday, March 10

Coklat premium di Chouettelate

Tak sangka la Bandar Baru Bangi ni ada kedai jual coklat. Kawan saya Ana ni lah yang memperkenalkan kedai ni. Ada satu hari tu Ana ajak saya pergi sini. Jadi saya dan Dania pun pergi la sini. Dekat ajer dari rumah saya. PKP kan tak boleh pergi jauh-jauh. Masa pergi ni baru tahu sempena mereka memperkenalkan kopi kat Chouettelate serendah RM4 ajer. Mempelbagaikan makanan dan minuman...hmmm I like....Ok senarai kopi ni seperti berikut :

🍀Latte
🍀Cappucino
🍀Americano
🍀Hazelnut Latte
🍀Caramel Latte
🍀Vanilla Latte
🍀Mocha


Inilah owner kedai coklat Chouettelate ni namanya Adilah. Oh my lawa kan?. Ambil bidang undang2 kat USIM tapi minat sangat coklat jadi bukalah business berasaskan coklat. 
 

Sempat memborong juga kat sini. Hehe. Coklat putih, coklat rice dan cinnamon stick. Ya ampun cinnamon stick ni teringat-ingat oih....Sedap sangat. Bila pergi balik nak cari cinnamon stick ni ada cinnamon rolls pulak. Beli jugak la. Sedap jugak. Cerita pasal cinnamon stick ni..udah la kat dalam bilik saya ni pasang wallflower refill bau Cinnamon Caramel Swirl. Ala ala bau roti cinnamon ni jugak la. Hehe. 


Ni haa wangian bilik saya. 


Credit : Bath and Body Works

Tapau juga Coffee ni untuk hubby kat rumah yang sedang work from home. Mana boleh cengelat. 

Oh ya terima kasih Ana belanja akak cinnamon stick tu. Dah orang belanja saya ambik 5 paket...Tudiaaa. Sebenarnya tak tahu pun Ana nak belanja. Saje ambik buat stok. Mula2 makan dah sedap...ambik lagi 4 paket. Hehehe....

Bagi mereka yang nak cari coklat, nak minum kopi atau nak cari roti boleh la ke :

Chouettelate Premium

G-31, Jalan Kajang Impian 1/11, Seksyen 7, Taman Kajang Impian, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Nak delivery pun boleh :

20 comments:

  1. Kalau coklat, memang best kak. Saya suka coklat ngan strawberry masam. Sedapnya kak. Hahaha. Semua buah kalau makan ngan coklat pun on! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap....boleh pelbagaikan nak makan coklat ni kan Ruby....chocolate dan strawberry ni macam kesukaan Dato Siti Nurhaliza jugak.

      Delete
  2. Sonoknya..boleh lepak2 kedai kawan tiap free. Bagusla support kawan2 berniaga. Suka beberapa jenis coklat je takdelah fans sangat. Tp suka kopi. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kena support Bell. Kalau Bell berniaga pun nanti sis support juga....Kopi pulak sis kurang. Ala biasa la tu masing2 kegemaran lain2 kan...

      Delete
  3. saya memang wajib hari hari minum coffe and suka try pelbagai jenis coffee. nanti nak try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow pwminat coffee dah bersuara. Silakan sis.

      Delete
  4. Bestnya nama kedai ni pun so gempak bah.. ada masa ke sana sure akan visit kedai ni nanti.. save dulu location dalam Google Map :)

    ReplyDelete
  5. Suka sangat makan coklat. Kalau boleh rentas negeri nanti bolehlah singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga boleh rentas negeri dalam masa terdekat ni.

      Delete
  6. seronok pegi kedai mcm ni. macam macam ada. especially coklat & kopi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peminat coklat dan kopi..

      Mari mari mari....

      Delete
  7. Waaa bestnya ada kedai dan menjual coklat gini, boleh beli dan lepak sesama.. Sis bukan oengemar coklat, sebab Sis makan dark coklat aje..

    ReplyDelete
  8. wah nampak muda lagi owner kedai ni. semoga terus maju jaya , dan if singgah bangi nanti boleh la singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muda sangat sis. Thanks sebab mendoakan.

      Delete
  9. okay, lepas nie kalau datang Bangi sy nak singgah. now dah boleh rentas daerah so boleh memanjangkan kaki ke sana. suka kedai2 kopi yg bukan popular sbb nk cuba kopi dorg n sometimes kopi dorang lagi sedap drpd yg popular dan ada nama nie.cinnamon stick tu pon nampak sedap. nak cuba jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak setuju dengan Zharif. Tapi bab kopi ni akak tak minum sangat. Akak prefer teh. Bab cinnamon stick tu ala teringat ingat la...

      Delete