My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Nuff

Pecah Perut Sunday di mana?

Tahun lepas 2 Dec 2018 ada breakfast pecah perut sunday kat Indus by Bora Ombak kat Putrajaya. Setiap ahad pertama setiap bulan ada buffet ni. Harga masa saya pergi tu RM10.60 kalau tak silap saya seorang. 


Ok jom la tengok banyak ke idak seleksi buffet breakfast ni....


Haaa tu dia...mana nak mula dulu ni? 


Cucur udang in da house yo...


Disusun cantik juga sebegini. 


Ok nak pilih yang mana? 


Saya makan bubur ni. 


Saya letak fish ball ni banyak2. Patutnya fish ball ni makan dengan mee kuning. 


Rencah2 mee kuning. 


Kalau nak lebih simple makan roti bakar ni dengan jem dan mentega, tak pun roti disalut telur. 


Kentang goreng. 


Luas juga kawasan ni. 


Telur hancur ni pun saya ambik letak dalam bubur nasi saya. 


Telur lagi....


Spaghetti pun ada. 


Yang ni anak-anak tentu suka. 


Suasana pagi yang sangat aman damai. Makan pula tepi tasik Putrajaya. 


Awan pagi yang sangat cantik. 


Sesambil makan boleh dengat tazkirah PU Mohsin. Ni Dania dan saya duduk kat Beannie ni. 


Ada sesi tanya soalan juga. Dapat hadiah sesiapa yang boleh jawab. 



Pokok belakang tu bukan pokok ketapang ke?. Kalau letak dalam pasu macam ni lawa pula ye?. Kalau biar atas tanah buruk sebab pokok ni jenis tinggi. 


Ni kami dah nak balik dah jadinya ambik gambar dulu la dengan PU Mohsin yang baru nak bersarapan. 


Aktiviti makan pagi ni juga bersama Wanita PERKIM cawangan An - Nidaa Putrajaya. Satu aktiviti dari kumpulan NGO. 


Kalau tak nak makan kat open air macam ni boleh je makan kat bawah bumbung. 


Cantik tak permandangan kat sini?. Bersarapan mengadap tasik yang tenang. Indahnya saat ini. Gitewww....


Nak tahu lebih info?


Ingat ye....ahad pertama bulan ini jatuh pada hari esok, 6 Januari 2019

Jom kita Pecah Perut Sunday kat Indus Putrajaya by Bora Ombak....

Comments

  1. wah banyaknya makanan. memang pecah perut camni

    ReplyDelete
  2. wooow banyaknyaaaa food !! kalo cemni memang rambang mata nak plih makanan ape duluuu..

    ReplyDelete
  3. Wow. .boleh tahan dengan harga rm10. 60 tu dpt makan macam2 jugak ya. Lagi berbaloi makan dekat sini dari makan dekat mamak kan

    ReplyDelete
  4. Serius la murah gitu tapi makanan banyak siap ada tazkirah pagi lagi? Bagusnya owner dia buat gitu, ni yang buat kita nak pegi ni 😊

    ReplyDelete
  5. wow! so many yummy food.... can eat until full full... the price is super affordable.. great one... can try tyr..

    ReplyDelete
  6. Harga berbaloi sangat, venue pun menarik..kalau SA dekat bleh je terjah dan bergaul dengan semua orang..boleh dapat banyak perkongsian jugak kan...

    ReplyDelete
  7. Banyaknya pilihan menu makanan kat sini. Berselera semua tengok. Kalau syira taktau nak pilih yang mana hehe

    ReplyDelete
  8. Wah! Menarik betul ni. harga pun murah. seleksi makanan pun banyak. Sesuai untuk yang pemakan besar. Lagi menarik, view pun cantik ni. memang sesuai untuk bersama keluarga

    ReplyDelete
  9. Kalau macam ni makannya, pecah perut sampai ke petang ni. Boleh lunch skali harung. Haha. Dah la murah. Mmg berbali-baloi la ni..

    ReplyDelete
  10. Murahnya buffet kat sini dan pelbagai jenis lagi. I suka tempatnya yang mempunyai pemandangan yang cukup indah. Nak try lar.

    ReplyDelete
  11. Bayar so mudah for unlimited breakfast camni? Whoa! Ni mesti makan sampai pecah perut. So near to my house. Can check this out since it's near my house.

    ReplyDelete
  12. Ehh murah tu..boleh makan sampai pecah perut, kalau dekat sure terjah tapi jauh pulak nun ke Putrajaya. Syiok jugak kan b'fast sesekali di tempat terbuka macam ni..

    ReplyDelete
  13. Tak sangkat kat Putrajaya ada bufet sarapan sampai pecah perut ni kalau tahu boleh join ehehehe kita ni kalau bab makan memang pantang tak akan tolak punya hehehehe.... Makanan memang banyak lak tu harga sangat berpatutan lak tu..

    ReplyDelete
  14. Alaaa nape kat Putrajaya. Kat KL please buat camni. Nak makan style gini. Takyah masuk hotel gitu. Hahaha. Akak saya berkenan betul la menu dia.

    ReplyDelete
  15. Wah menariknya breakfast cenggini.. Harga berbaloi, murah, dan mampu milik nie.. Tapi tarikhnya 6 Januari 2018 atau 2019? Kalu 2019 leh bawa famili dtg.

    ReplyDelete
  16. wah syoknya dapat makan-makan..semua menu nampak sedap walaupun ismple je..kalau dapat makan dekat luar memang seronok..hahaha..kita pun suka..lagi tempat luar macam ni..angin best je..

    ReplyDelete
  17. Tiap2 minggu ada ke? Dekat sangat nie dengan rumah Rawlins. Macam boleh terjah la kelak. Save duit dan boleh jumpa rakan-rakan baru ye tak

    ReplyDelete
  18. rm10.60 for every weekend? wow so cheap and the food looks quite a lot too! almost like hotel breakfast! btw is there any special meaning of pecah perut?

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  19. waaahh cucur udang je pun tapi cara susunan memang cantik.. tiba tiba pula rasa nak makan cucur udang... banyak juga makanan dekat situ seriouslah rm10.50 every weeked gila murah terutamanya waktu ekonomi tengah tinggi ni

    ReplyDelete
  20. Wah.. syoknya leh bersarapan sambil menikmati pemandangan tasik yang menenangkan minda.. time macam ni lah rasa release tension kan.. bestnya kalau dapat berpeluang pi habiskan masa bersarapn kat sini

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts