My IG Post

Hello eznakhalili.com readers!!

Nuff

KL International Motor Show 2018

Pada malam 1 Dis 2018, hari yang sepupu nikah tu kami saya dan family ke KL International Motor Show yang diadakan di MITEC KL. Saya dan suami dapat tiket free. Dania je kena beli. Sekali....acik Ezna? Eh sape lak panggil nama?. Sekali rupanya ex jiran lama. Dia anak kepada jiran yang saya baik kat Puncak Jalil dulu. 

Ok....tempat pertama yang kami tuju kat sini. Dania nak main simulasi ni pun ramai dah kat sini. Cancel terus. 


Ada lagi kereta Citroen ni. Cun la warna merah. Tak pernah saya dapat warna merah ni. 



Sebelah Citroen ada kereta KIA. Walaweiiii cantik eh warna macam ni. Macam cermin. 


Datang balik kat Citroen nak tanya harga ni. Lebih kurang RM130,000++ ler.



Sebelah Citroen ni ada Peugeot. Peugeot dan Citroen ni pakai enjin yang sama. Tak sure kereta yang mana. Naza yang bawa masuk Citroen dan Peugeot ni ke pasaran Malaysia. 



Cantiknya lehai kereta merah ni. Ni Lexus pulak. Memancar-mancar warnanya. 


Lexus ES. Tak pernah tengok pulak ES ni. 


Jenis kereta Lexus ni pependek eh? ES la, LC la, ni UX pulak. 




Jenis sports car kot ni. Warna dia?.....


Kalau wanita selesa kereta comel macam ni....


Senang nak parking. Boleh selit ajer. 



Saya tak berapa gemar sangat la kereta warna ni. Kena penjagaan yang lebih. 


Rekaan MYVI yang terbaru ni menarik perhatian saya. 




Concept car daripada Perodua. Macam ada mix of Range Rover dan Porsche lah. 







Proton Iriz ni lagi satu kereta comel. 



Smart je Triton dipamerkan macam ni. 


Ni pun boleh cuba ala VR ni. 


Hyundai Kona...never heard of it....


Kat Level 2 pun banyak lagi pempamer. 


SUV Nissan X-Trail. 



Stesyen minyak dalam bangunan?....


Boleh makan juga kat sini. 


Siapa ada guna tinted dari Winshield. Rupanya made in USA. 


Pameran motor macam ni suami memang minat lah. 






Sejenis Van.




Kalau nak tinted boleh singgah KDX ni. 


Lori Daihatsu ni boleh jadi lori food truck. 


Ada ruang kanak-kanak main kereta kat sini. Ala-ala kat Legoland dan Kidzania. 


Milik siapakah kereta ini?. 3 kereta bakal menjadi milik pengunjung KL Motor Show 2018. 


Tapi kan....KL Motor Show 2018 kali ni macam tak meriah sangat la. Pempamer macam VW ke Audi ke tak join. pengunjung pun rasa tak ramai. Mungkin orang dah pergi awal-awal kan.....

Entah la....

Post ni tahun 2018, sekarang dah 2019...

Saya nak ucapkan Selamat Tahun Baru. Moga beroleh kejayaan yang diinginkan pada tahun ini...., semua yang baik2 pada tahun ini....


Comments

  1. This is so cool. I love cars and bikes. Whenever i am surrounded by cool cars, i can feel my adrenaline rising. Awesome event is this!

    ReplyDelete
  2. Menariknya semua kereta tu tp untuk jenama ni for sure x mampu la kan..SA tengah cari kereta yang sesuai untuk SA guna..saje saje nak beli yg baru sebab kereta Bezza yang sekarang SA bagi mak abah dah...hehehe..kalau boleh nak cari yg comel sesuai wanita petite macam SA

    ReplyDelete
  3. wah seronok jugak pergi pameran kereta macam ni ye..blh cuci mata..ciktom tengok smart pulak design myvi baru tu..hehe

    ReplyDelete
  4. Anak sedara ada pi aritu, beria dia upload kat IG. Peminat motor mmg lah kena p tengok kkan. Seronok tgk keter best best nih

    ReplyDelete
  5. lama gila tak pergi motor show macam ni, dulu sebelum ada anak memang rajin pergi motor show ni.. kereta semua cantik cantik macam motorbot dah.. ni yang muda muda dan nak cari kereta bolehlah p sini survey harga tapi harga perghhhh atas 100k juga berapa lama lah dok berhutang nanti heheh

    ReplyDelete
  6. Best tgk pameran kerets mewah nice, klu blh rasa nk msk dlm kete berselfie

    ReplyDelete
  7. Cantik betul keretanya. Yang Kia cerato tu macam cermin dah Qiss tengok. Perodua baru pun boleh tahan menarik. Dah menarik.. macam tertarik pulak nak beli.. hahah

    ReplyDelete
  8. ada lagi eeeh Picanto ingatkan da xde hihi.. Peugeot pun suka jugak. XConcept Produa tu kalo depa buat betul2 brapa agaknyaaaa depa jual. Aruz pun da 72K ahak ahak.. da nak sama dengan Rush =D

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat tengok kereta2 cantik. Sis pakai je lah apa yang ada..nak tukar masih lom mampu. Sebab tu malas je nak tgok kereta2 baru kat showroom ni..takut sedih..sedih tak dapat..hehehe

    ReplyDelete
  10. cun giler kete kete dan superbike kat motorshow ni. Tak sempat nak nak pergi, rugi lak rasa

    ReplyDelete
  11. Orang lelaki memang suka la benda2 gini kan. emi pulak tak reti sangat nak minat benda2 gini. Hehehehe

    ReplyDelete
  12. Alamak..kita idaman kita. Hahaha.. Skrg dh de yg baru ke peugeot ni.. Alaa menggida btullah tgk.. Kita suka sbb klo pmpuan bwk ssuai lah kan..hehehe

    ReplyDelete
  13. Hello, happy new year ! wishing you have a great year ahead. btw, show macam ni memang menarik sangat especially peminat kereta/bike. :)

    ReplyDelete
  14. Banyak kereta lawa ni. Haha. Nasib baik tk pergi. Silap silap terbeli bawak balik. Haha. Habis duit cepat gittew

    ReplyDelete
  15. TB suka gak tengok pameran macam ni.. kalau pi mesti nak try test duduk sekali.. hahahahha.. yelah.. nak emrasa feel naik kereta bermacam2 ni kan.. minat betul tengok yang Citreon Cerato.. tu nampak fuh.. merenyam mata tengok color dia..

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts