Nuff

Ramziela's Delights

Dulu pernah cari juga kat Bukit Jelutong bila arwah Pak Engku Kuzie Katering promote. Rupanya masa kami cari tu, Ramziela dah tutup restaurant dekat Bukit Jelutong, Shah Alam. 

Ada sekali tu kami berjalan-jalan kat Taman Tun dan kebetulan ternampak restaurant Ramziela ni.  Kalau siapa yang pernah pergi area Taman Tun dan tahu dimana terletaknya Pasaraya Hero, Ramziela's Delight ni opposite Pasaraya Hero ni lah.  

Alamat Ramziela's Delights :-

No. 22, Jalan Wan Kadir 4
Taman Tun Dr. Ismail

016-3337580 (Heri / En. Din)

Kami order Mee Rebus ni. 


Bihun Tomyam


Kat Ramziela's Delights ni pun ada pemuzik veteran untuk menghiburkan pengunjung. 


Ni Claypot Nasi Beriani ni. 


Kunjungan ni tak bermakna jikalau tak bergambar dengan owner Ramziela's Delights. Siapa lagi kalau bukan Ramziela?. Ramziela ni artis tahun 80an ke 70an ke kan?....


Kalau turun Taman Tun Dr. Ismail boleh singgah sini lagi. 

Comments

  1. Okey nanti SA nak terjah la..tak jauh pun TTDI, suka jer food hunting..

    ReplyDelete
  2. teringin nak try claypot nasi beriani tu

    ReplyDelete
  3. sedap nmpk mee rebus tu...lama xmkn

    ReplyDelete
  4. I makan basi beriani dia. Memang sedap giler. Makan makanan tengahari pun sedap3 juga

    ReplyDelete
  5. Sedapnya menu mee rebus tu. Nampak pekat kuahnya. Mesti cuba ni

    ReplyDelete
  6. Wow nampak classic la kat sini..to be honest qeela tak kenal Ramziela ni siapa, but makanan2 kat situ nampak menyelerakan betul especially mee rebus & beriani claypot tu hehe.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya mee rebus tu. Kuah dia nampak pekat. Terliur plak Rawlins tengok time-time minum petang gini. Hehe

    ReplyDelete
  8. wahh my favouritee.. mee rebus memang sedap.. tengok dalam gambar tu macam berselera je TB rasa..

    ReplyDelete
  9. Sis pun dah singgah restoran ni masa bulan puasa. Makanan dia not bad..sedap. sempat jugak dgr dia nyanyi..hehehe

    ReplyDelete
  10. Bihun tomyam dia macam sedap tengok. Berapa harga makanan dia kak? Kalau sedap, boleh la singgah sana nanti alang-alang selalu ke kawasan sana.

    ReplyDelete
  11. Ramziela ni bukan penyanyi tahun 80an ke awal 90an kan? hehe. Nampak sedap belaka hidangan kat sini, harga tu standard atau mahal? almaklumlah kat area elit tu

    ReplyDelete
  12. Makanannya banya deh dan sangat menggoda selera makan

    ReplyDelete
  13. Kat TTDI dekat sangat lah ngan office kita boleh datang cuba makan sini tengahari cuma nak park jer faham-faham jer lah kawasan elite....

    ReplyDelete
  14. Kalau di lihat juadah memang sedap, dan untuk yang suka dengar lagu masa makan pun best. Cuma mama ni masa makan suka senyap senyap. Hehe

    ReplyDelete
  15. Tempat best memang akan jadi tumpuan orang lapar. Boleh lah cuba nanti insyaallah. lagipun tak jauh dari tempat ibu.

    ReplyDelete
  16. Kedai makan yang sedap biar jauh mana pun orang akan datang cari juga. Tengok saja di melaka. senang sangat nak viral. asalkan sedap

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts