Nuff

Bila teringin sotong bakar....

Bila hubby nampak pengusaha restaurant tengah bakar sotong kat Nona, TV3 terus lepas asar je hubby suruh siap2 sebab nak pergi makan ikan bakar. 

Sebelum tu singgah beli durian dulu kat Jenderam Hilir. On the way nak ke Sepang. 


Ke mana kita ni?. Kami akan ke Sepang makan ikan bakar di....
👇👇👇


HM Bagan ni macam dah buat penambahbaikan macam dah renovate certain part of the restaurant. Banyak dah elemen kayu yang berukir. 

Ini yang kami order ni. Ikan kerapu 3 rasa, lala dan pepahat masak cili dan of course sotong bakar. 


Ni coconut shake special untuk saya dan Dania. 


So far memang sedap-sedap pula makanan yang dipilih ni. Pepahat dan lala masak pedas tu makan sehingga habis siap kuah dia makan macam tu je pun sedap. Ada telur juga dimasukkan sekali dengan cili tu. Ikan tiga rasa pun rasa sedap juga. 


Next time teringin lagi lah hubby, boleh makan kat tempat lain pulak. 😍😍😍

Makan kat mana-mana pun ok janji dapat spend time together. 

Comments

  1. sotong bakar??? wah sedap tuh. Kemain jauh lagi ezna pi makan ek. kalau kita ikut mood tapikalau dah teringin pi jugaklah walaupun jauh

    ReplyDelete
  2. Wow! Great to eat sotong bakar.. must be super yummy! I pun teringin nak makan sotong bakar... hehehe~

    ReplyDelete
  3. Bestnya sotong bakar.. kalau dapat kerang bakar lagi sedap.. uuuu laparnya..

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaaaaa sotong bakaqqqq. Teringin nak makan. Cara simple nak masak tapi rasanya sangat sedapppp

    ReplyDelete
  5. SA dah lama tak terjah ke sini..beberpa tahun lepas SA selalu belanja family kat sini..agak pricey skit kan..tapi takpe sesekali..kalau makan kat sini memang SA akan habis 5-7 ratus sebab pergi ramai..orang cakap kat bagan lalang ni ada gerai yang lagi murah dari gerai ni..tapi sebelah kiri simpang yang mula2 kita masuk tu

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak datang sini. Last datang sini sebelum kahwin dulu dengan bakal suami, mak dan kakak-kakak. Hari tu awal pregnant ade mengidam nak pergi makan seafood tapi tak pergi pergi lagi.

    ReplyDelete
  7. Sotong bakar ni antara makanan kegemaran saya lah. kalau makan petang-petang dengan coconut shake memang kenalah. Biasa saya akan makan kat tepi pantai sambil bawa anak jalan-jalan.

    ReplyDelete
  8. Ala lama kita tak makan seafood ni hehehe tengok sotong bakar lak tu memang menggiurkan boleh juga kita cuba hujung minggu ini hehehe thanks share...

    ReplyDelete
  9. I love sotong bakar. Kalau dah masuk Nona mesti sedap. Lepas ni nak pergi sini je la. heheh

    ReplyDelete
  10. So yummy! Looking at this now is making me super duper hungry lah! I've not visit this place before maybe can try a one day trip, Sepang is quite near kan?

    ReplyDelete
  11. Sotong memang sedap terutama kalau yang segar, cuma kena ingat kesihatan tak boleh makan banyak sangat. Maklumlah sotong banyak asid urik. GOut nanti

    ReplyDelete
  12. Salah satu makanan kegemaran maznee. yum yum sedapnya. nak cari yang sedap tu yang mencabar. Sebab tu selalu kalau teringin masak sendiri saja

    ReplyDelete
  13. bakar-bakar ni memnag sedap..kalau dia bakar elok sedap la dimakannya..nanti nak carila..hehee..tetiba teringin pulak

    ReplyDelete
  14. Ya allah sedapnya makan menu bakar2 !! Lagi2 coconut shake tu nampak sedap sangat. Tetibe rasa nak cari coconut shake skrg nie. Aduii mana lah nak dapatkan yer. Nanti nak cuba jugaklah makan di sini

    ReplyDelete
  15. The food looks so delicious but somehow, I want to drink the coconut shake!! Too bad I don't think I can ever go here because it's just too far away from me! :(

    ReplyDelete
  16. Lama betul tak makan besar macam ni. Tengok gambar dah mula telan air liur . Nampak sedap dan menyelerakan je

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts