Keenakkan iftar di Verandah, Cyberview Resort & Spa

Diam tak diam, Cyberview Resort and Spa telah menghidangkan iftar untuk kali yang ke 20. Kejap je kan masa berlalu. 

Jom tengok apa yang menarik kat sini?. Kat bahagian dalam Verandah ni ada Japanese Counter. Saya cuma ambik gambar ajer sebab bukan peminat makanan Jepun. 


Hidangan makan utama dah tentulah sushi ni. Peminat makanan jepun boleh serbu kaunter ni ye. 


Ini pula Sashimi. Cantik pula deko di dalam pinggan berbentuk kapal. Nampak tu ada bunga kertas pulak tu untuk menyerikan hidangan ini. 

Photo credit here

Prawn counter ni terdapat udang hidup di dalam tempat kaca itu tau tapi bila saya datang dah habis. Awal-awal lagi kena serbu. 


Kaunter laksa ni menempatkan of course la laksa. Laksa utara menjadi pilihan saya. 


Peminat BBQ mana?...


Pilihan roti yang nampak menarik. 


Kuih lapis. Selalu kalau bulan ramadan ni kuih-kuih tradisional ni dicari. 


Jangan lupa untuk makan buah kurma sebelum makan yang lain semasa berbuka puasa. Khasiatnya untuk memberi tenaga. 


Deretan ais krim untuk dicuba. Ais krim chicken rendang. Sorry it is not crispy 😝😝😝


Bahan-bahan yang boleh diletakkan di dalam ais kacang. Warna-warni sungguh. 


Ini pertama kali buffet ramadan yang tidak melupakan golongan kanak-kanak. Ada manisan, popcorn serta chocolate fountain untuk pair it with delicious marshmallow. 


Ni kat bahagian luar pulak. Banyak station makanan boleh dipilih. 




Close up lam shin jian yang dimasak dalam bekas claypot dengan rempah ratus. 


Kat fried noodle pun ada chef ni. Rupanya bertugas kaunter ni. Hehe. 


Kudap-kudapan ni saya cuba keledek goreng, jemput-jemput pisang dan mexican churros. 


Jemput-jemput pisang yang saya makan ni memang lembut sangat. 


Nak cuba baulu panas ke apam balik? Dua-dua pun boleh. 


Baulu chocolate.


Baulu pandan. 


Ini paling unik bagi saya ni. Apam balik blueberry berwarna biru. 


Kita cuba apam balik chocolate, blueberry dan original. 


Kalau rindu masakan kampung boleh la mencuba assam pedas atau masak tempoyak. 


Ikan patin, ikan keli dan bermacam ikan lagi. Paling best ada ikan salmon yang mahal itu. Sedap ke ikan salmon masak tempoyak atau assam pedas? You alls kena cuba la sendiri. 


Cantik pulak bila deko macam ni. Jala kat belakang tu menambah gaya. Barulah kena dengan tema ikan. 


Kambing golek......


Jom...rasai iftar kat sini...model ni pakai uniform sekolah lagi haa 😃😃😃


Rasai Iftar yang ke 20 ni akan bermula pada 20 Mei - 13 Jun 2018. 

Voucher early bird boleh dibeli dengan harga :

RM60 nett kanak-kanak (normal price RM75 nett)
RM120 nett dewasa (normal price RM149 nett) 

☎ 03 8312 7042 / 7041




Comments

  1. Fuhhh tu dia! Banyak nya pilihan makanan! Boleh rambang mata dibuatnya! Silap hari bulan kalau buka puasa kat sini makin naik pula berat badan. Eh! Haha

    ReplyDelete
  2. Wow.. byknya pilihan.. suka dpt berbuka dengan pelbagai juadah.. kena cuba gak puasa ni

    ReplyDelete
  3. Wahhh sedapnya makanan jepunnnn..seafood..kambing goleh n yang lain - lain. My favourite! Kalau ada rezeki, Saya nak pergi la. :)

    ReplyDelete
  4. Ada sushi stesen best sebab memang peminat sushi pon. Makanan lain pun nampak sedap tuh. Dah dekat Ramadhan ni semua dah start promote buffet kan.

    ReplyDelete
  5. comelnya dania hahahaha..tapi makanan kat sini semua nampak sedap2...harga pun blh tahan hehehehehe...tapi berbaloi rasanya klu kita bandingkan derngan seleksi makanan dan lokasi tempat berbuka puasa ni kan

    ReplyDelete
  6. Aiskrim chicken rendang pun ada. Menariknya. Kalau ana, confirm ana serbu kaunter japanese food tu dulu. Boleh makan sushi puas2. Aish kalai dekat mesti ana iftar dekat sini.

    ReplyDelete
  7. It's an amazing piece of writing designed for all the web users; they will take benefit
    from it I am sure.

    ReplyDelete
  8. Menariknya makanan disini! Terliur Yaya yang tengah puasa ni huhuh. Kalau dekat memang nak pergi :)

    ReplyDelete
  9. My kids sure love the food at the Kid's Corner. Lots of candies await them and it looks colourful.

    ReplyDelete
  10. SA suka konsept stall macam ni..so takde la rasa susah nak buat pilihan..boleh pilih ikut pilihan hati kan..amboi seronok betul model baju sekolah tu ye..ikut mama makan sedap..

    ReplyDelete
  11. Bagus. Ada kids corner! Terbaiklah. Sometimes certain places underestimate anak-anak. So limited choices for them.
    Sushi! Love it!

    ReplyDelete
  12. Wah puas makan banyak pilihan makanan yang disediakan

    ReplyDelete
  13. Dia nyer seafood memang fresh kan. Siap boleh pilih sendiri jenis mana yang nak dimakan hehe

    ReplyDelete
  14. memang penant memilih kalau bufet yang banyak juadah mcm ni. alamak! aiskrim chicken rendang pun ada!

    ReplyDelete
  15. Kita paling tertarik dengan Apam balik tu ada pelbagai warna dan rasa memang unik sangat tu hehehehe benyak juga makanan kat sini best.

    ReplyDelete
  16. Wahhh serious Ika terliur tengok menu ramadhan kali, ini. Puas ni makan kalau buka posa ni. Harga not bad kan.

    ReplyDelete
  17. Kalau sy pon akan serang prawns counter dulu. Anyway, dorg xd refill ke udang2 tu, kak ezna ? Kalau tak refill, membazir lh duit yg dibayar. Nama pon buffet, so kne lah topup sehingga waktu tamat kan

    ReplyDelete
  18. Fuhhh sedapnya menu. Untuk yang berada di Putrajaya, sepang, cyberjaya dan sekitarnya beruntung ada Bufet Ramadan. Bleh gantung periuk. Haha

    ReplyDelete
  19. Harga dia setanding dengan menu menu yang disediakan. Seronok kalau gathering dengan kelurga/kawan-kawan beebuka puasa bersama. Tempatnya pon nampak selesa untuk anak-anak. Kena lepak lama-lama lah kan nama pun gathering..

    ReplyDelete
  20. Fuh.. terliur tengok gambar-gambar diatas semua.. TB teringin pulak nak makan kat sini.. tambah-tambah pulak terasa nak cuba makan apam balik chocolate, blueberry dan original tuuu.. nampak menggiurkan.. hahaha.. boleh lah ajak family makan kat cyberview resort ni nanti

    ReplyDelete

Post a Comment

Translate

Popular Posts