Thursday, June 12

Trip to USA (Disneyland Anaheim) Day 2

Ni kira hari kedua kami kat USA. Saya bangun awal dalam 4.30 pagi sebab nak prepare food untuk tapau ke Disneyland. Saya masak nasi dan sediakan lauk dari Brahim. Senang ajer. Lepas tu pagi lagi kami dah breakfast kat hotel. Breakfast kat sini bermula pukul 6.30 pagi. 6.20 pagi dah tercongok depan pintu. Kami makan cereal, roti, telur rebus, pisang dan apple ajer. Telur rebus kat sini makan dengan lada hitam. Hishhhh kicap takde ke? Hehehe. Tour bus ambik kami pukul 8.45 pagi. 


Tour guide kami pakai payung minnie mouse. Senang nak cam. Pagi pun line dah panjang dah. Banyak group budak sekolah. 


Panas juga yer summer di California ni.


Line beratur kat sini pun dah macam ular. Tour guide advice main kat sini sebab best. Not bad lah. Naik sampan dengan ada pirates kat dalam gua ni. Bergerak macam orang betul. Lepas tu boleh pulak stranded dalam tu disebabkan technical failure. Kena la tunggu dalam 10 minit sebelum sampan kami mula bergerak. 


Terjumpa dengan Princess Belle yang tersesatkah? :-)


Bergambar kat sini pulak yer. 


Tak banyak pun permainan yang kami main. Boleh tengok crowd kat sini kemain ramai. Kami ambik kesempatan bergambar je lah.


Beratur sini nak ambik gambar dengan watak frozen kemain panjang. Tak jadi lah. 


Cantiknya area sini 


Dapat bergambar dengan Tinkerbell. Memang cute sangat. Depan rumah Tinkerbell pulak tu. Nak tunggu turn tu bercinta jugak la. 


Ambik gambar dengan character Merida dari Brave pulak. 


Dania, Merida dan saya :-) 


Ni rumah Chip and Dale


Town yang sangat cute.


Dania nak naik cawan ni. Hishhhhh saya dan hubby tolak nak naik takut pening kepala.....


Dalam pukul 4 petang ada parade. Orang ramai dah cop tempat seawal kol 3 petang. Nak cari tempat yang teduh sikit. Saya duduk sebelah orang Iran yang dah bermastautin di bumi USA. 


Ariel


Snow White. Budak belakang saya dok jerit-jerit Snow White....Snow White.....


Mary Poppins kot ni. 


Kita kena naik tram masa nak masuk park dan juga ketika nak pergi ke parking. 


Haruslah berphotoG di depan mercutanda Disneyland. 


In between ada pergi lunch dekat picnic area. Masa nak keluar tu satu hal sebab tour guide pegang tiket kami. Alehnya nama kami dalam exceptional log book. Masa nak masuk balik kena bagitau nama kami dalam buku itu sebab kami takde tiket. 

Kami tak berapa enjoy sangat pergi Disneyland kerana terlalu ramai orang ditambah pula dengan cuaca yang panas terik. Kaki saya pula sakit sebab kasut yang saya baru beli tu macam tak selesa. Padahal masa beli tu ok ajer dan saya rasa mengantuk sangat. Baru ajer tiba malam sebelum tu kan. 












10 comments:

  1. sebab summer kan.. sebab tu ramai orang kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin budak2 cuti sekolah kot kat US ni. Tu yang meriah sangat. Summer holiday.

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulilah.....dah lama dah nak pergi tapi tak terpergi. Kali ni baru dapat pergi.

      Delete
  3. bestla kak ez.. entah bila ila boleh bawak budak2 ne tempat best mcm nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. Satu hari nanti. Boleh sampai ke sini.

      Delete
  4. Replies
    1. Tempat kat sini cantik tapi panas. Rasanya lebih panas dari tempat kita.

      Delete
  5. memang time paling tak ramai org kat disneyland (paris) ialah time winter ie time me pegi thn 2011 tu...tp sejuk terketar2 plak hehhe yg pasti queue tak panjang lah kalau nak naik rides or nak posing dgn character2 kartun ;)

    snow white tu sgt cantik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Winter best juga Ye tapi ni panas berbahang. Ala ala kat Malaysia tapi i rasa panas lagi sebab panas tepi laut.

      Delete

Related Posts with Thumbnails