Monday, February 3

Teruja menyaksikan Hi-5 House Party

Entry yang tertangguh. Ni cerita tahun lepas :-) Me and Dania ada pergi menyaksikan konsert Hi-5 House Party. Tempatnya macam kat gambar bawah. 


Me tiba pun dalam 5 lebih camtu. Sempat solat kat Masjid Wilayah sebelum ke sini. Me tak berapa familiar tempatnya. Me guna google ajer. Ni kat tempat yang menjual barangan Hi-5. Katanya imported dan harganya memang mahal. Dania pose bersama Jup Jup seekor sotong gamaknya nih. 


Seat kat dalam dewan dapat tempat belakang jugak la. Tiket free so ok lah kan... :-) Dapat tiket free sebab buat coverage event Hi-5 dan Dumex kat The Apartment, The Curve last year. 


Sempat keluar lagi dari dewan sebelum show start. 


Persembahan yang membuatkan kanak-kanak teruja. Dania duduk belakang. Jadinya tahap keterujaan tu kurang la sebab Hi-5 ni best kalau anak-anak ikut tarian mereka. 


Ni lah ahli 5 orang terdiri daripada Mary , Stevie, Lauren, Ainsley dan Dayen. Mereka group popular dari Australia. 


Ada scene baling belon jugak. Yang menyambut belon tu of course la yang duduk depan. 


Overall, Dania seronok menyaksikan konsert ini. Me pulak sedikit mengantuk...hehehehe....:-) Lepas tu me and Dania bergegas solat Maghrib kat surau KLPAC. Terletak kat bawah dewan ni ajer so sangat senang. Solat bersama Wan Amira. Ayu Rafikah langsung tak sempat jumpa sebab tiba masa konsert dah berlangsung dan balik pun masa konsert tak habis lagi. :-)

1 comment:

  1. wahhh...dapat tengok hi-5 live yer...hihihi..anak saya pun minat bebenor Hi-5 ni..huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails