Wednesday, December 4

Makan time : Ana Ikan bakar petai, Tanjung Lumpur Pahang

Ni malam kami tiba tu. So me tau kat Tanjung Lumpur ada deretan ikan bakar. Kena lalu Bandar Kuantan dan menyeberang jambatan untuk ke Tanjung Lumpur. So ni ler kedai makan yang me singgah. Ada cawangan di Bandar Baru Bangi jugak. Tak lain tak bukan Ana Ikan Bakar Petai. Drive dari Gambang dalam 40km. Jauh juga. Kena lalu kawasan jalan dalam yang gelap gelita. 




Ni yang me order. Boleh kata banyak juga yang me order. Diantaranya lala bercili setengah kilo dan kailan ikan masin. 


Tomyam untuk sorang makan. 


yang ni ikan bakar pari. Ikan bakar yg dimasak bersama petai. 


Pilih-pilih seafood kat sini jom. 


Ikan besar-besar gitu. Hubby pilih ikan pari bahagian ekor ajer. 


Ana ikan bakar petai ni memang ramai yang pergi ke kedainya berbanding ikan bakar yang lain. 


Ohhhh ni pilihan sotong, udang, ketam. Nak ambik udang pun takut takut. Hehehehe sebab harga udang kan boleh tahan. 



Harga total me makan kat sini campur dengan teh o suam 2 dan kopi o ialah RM52. Kalau kat Bangi pun harganya macam ni juga. Sangat-sangat berpatutan. 

6 comments:

  1. aritu time holiday kuantan..ingt nk p sini gk...tp hubby ckp jauh dr hotel..mls katanye nk drive jauh2..nk2 plak tgh lpr so mkn kawasan skitar je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. jauh gak dari gambang tu pastu kena lalu kawasan jalan yg gelap gelita....errrr cam scaey lar jugak....

      Delete
  2. Huhuhuh,one day kena singgah sini ni..dah lama wifey cakap nak pi gambang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. u should Iman sebab Gambang tu selain waterpark ada safari jugak which my friend kata seronok sangat. Saya tak masuk lak safari tu. Naik tram waktu malam ke safari pun ada.

      Delete
  3. ana ikan petai ni memang glamer u kat kuantan..

    my kazen kalu we olls turun kuantan memg ajak makan kat sini :)

    ReplyDelete
  4. Patut la ikan bakar lain lengang je Ayu. Service kat sini pantas sangat. Zap zap ikan bakar pun sampai. Terbaikkkk!!! Harga pun murah dan berpatutan :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails