Wednesday, November 6

T hotel Alor Setar Kedah

Lepas balik dari kenduri di Teluk Intan, my sis dan family bertolak balik while me and family meneruskan perjalanan balik kg ke Alor Setar. Sepanjang jalan tak jam so perjalanan sangat smooth. Kami menginap di T Hotel yang me booked malam sebelumnya. Hotel ni terletak kat Tandop. Tiba kat Alor Setar pun dah jam 9 malam. Bilik double menjadi pilihan. Sekali bila masuk biliknya, cramp pulak me rasa. Tempat nak solat agak sempit. Since cuma nak tidur ajer so malam tu lena jugak la walau bilik cramp. 


Katil ni berhadapan dengan TV dan meja. Takde peti ais, almari baju dan cerek nak masak air kat dalam bilik ni. Selalu malam2 kalau ada cerek buat air, hubby and me pasti dok syok minum air panas memalam. 


T Hotel ni kat area shop lot ajer. 


Bilik kami kat Tower B. Ala ala KLCC lak, Tower A  Tower B. Hehe. 


Malam kedua bila Dania nak mandi tetiba ummi takde air lah. Bila call reception katanya paip air pecah area Tandop ni so air takde kat kawasan ni. Solution mereka soh kita gi mandi kat T Hotel yang baru. Ada bilik disediakan. Which is kena naik kereta la jugak. Terasa cam kat asrama pulak. Habis....kalau pagi2 esok air takde takkan nak berangkut baju bagai gi Hotel T yang lagi satu. Leceh kan? So kami decided nak tukar Hotel lain. Malam tu jugak berangkut ke Hotel lagi satu. First time jadi kat kami macam ni. Bagus gak sebab rasa cam lemas je dok bilik ni. 


Bilik ni harga RM65 semalam. Kalau sorang ok gak dok sini tapi bagi mereka yang tak kisah bilik sempit la. 

1 comment:

  1. As long as it is clean, kira ok lah, but omg x de air ....um....happened 2 me once in Camerons during CNY, never gone back there until this year

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails