Friday, October 4

Harga rumah yang menggila

Me, hubby dan Dania ada gi survey Semi D kat Bandar Bukit Serdang. Rumahnya kat area bukit. Sempat la masuk dalam show house ni. Walaupun bukaan show house ni besar, tapi bila masuk ajer rumah ni rasa macam cramp sangat. Mungkin design kot. Kawasan rumah ni gated dan tak ada pagar kecuali di tepi + belakang rumah. 


Bila tanya harga rumah......RM2.6 Juta ye.....OMG.....mahal giler.....sesiapa yang beli rumah ni dah dikira jutawan yer....melampau-lampau pulak harga rumah kat Malaysia ni. Juta juta macam harga biasa sekarang ni. Ada rumah double storey biasa kat Kinrara harga RM1.4 Juta padahal bukan rumah Semi D. Tertelan airliur sekejap....tapi kan jika ada permintaan, pihak pemaju ni ambik kesempatan la menaikkan harga rumah giler giler. Walaupun harga rumah juta juta kat sini, banyak unit jugak telah terjual yer. Kaya tak kaya orang kat Malaysia ni.......


1 comment:

  1. wah juta.. hurm mmg tak mampu la kan.. melampau betol harga rumah skang.. pemaju suka ati je ltak harga..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails