Wednesday, April 24

Makan Time : Ikan Bakar Jalan Bellamy

Semalam hubby ajak pergi makan ikan bakar kat Jalan Bellamy. Pagi tu dah siap pergi beli barang mentah kat Pasar Borong Selangor. Lepas tu hubby tanya nak masak ke tak? Kalau tak pergi makan Ikan Bakar nak?. of course le kata nak kan....hehehe...tak yah masak tengahari...ngeh ngeh ngeh.... So lepas solat Zohor pergi le kat Jalan Bellamy. Hubby cakap orang sume sibuk nak masuk kerja lepas lunch kita la la la la nak gi makan. Hehe. My hubby masuk kerja balik 2 Mei 2013 so now cuti sakit la. Me and hubby leh dating berdua giteww....

Dah ambik ikan bakar baru perasan kedai ni tak jual kerang bakar. Alahhh frust lah :-( Ok ok....so memasing me and hubby ambik sepinggan ikan pari. Besar jugak ikan ni. Me tambah ulam pegaga. 


Berselera makan ulam pegaga cicah sambal belacan. 


Kami datang lepas lunch orang kerja so lengang la kedai ni. Kalau datang masa orang kerja sibuk lunch, penuh kedai ni. Silap2 takde tempat duduk. Aman je takde orang :-)


Tapau pulak pau kaya untuk Dania kat sini. Dania lepas balik school memanjang ajer lapar...


Jom ber-ikan bakar :-)

8 comments:

  1. dah lama tak makan berdua jer dgn husband kat luar...

    ReplyDelete
  2. sedapnya ikan bakar... kalau saya pun selalu pilih pari bakar.. tapi kalau asben dia suka talapia...
    lama nye dia cuti sakit... semoga ur hubby cepat sembuh ye.. :)

    ReplyDelete
  3. lain kali makan kat kedai no 3 tau
    terbaik! hehee
    n yes harga murah sket compare kdai lain

    ReplyDelete
  4. heheh dating tu..pssttt esok me dating gak alang2 tak de kelas ;)

    ReplyDelete
  5. Nmpk lain la kak hubby akak dh shave misai
    Hihhihi

    ReplyDelete
  6. there is one kedai dekat segambut.. best jugak.. i ngan hubby selalu makan sana.. setiap ikan rm4.. and kedai tu pun memanjang ramai.. tapi tak de kerang lah jugak untuk u :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails