Monday, March 11

My hubby kemalangan

Hubby i kemalangan bike hari jumaat baru ni. After setelah seminggu struggle dengan keje. Balik lewat malam nak siapkan project I P*******. Masa hubby kat traffic light tetiba kereta yang jap kanan jap kiri memintas secara last minute nak masuk ke lorong kiri kemudian melanggar hubby dari belakang. Hubby jatuh tergolek tapi kereta Mercedes yang langgar tu tak berhenti. Nasib la ada van kat belakang hubby berhenti dan memberikan pertolongan. Cina dan India yang dalam van tu. Seorang Melayu naik motor pun berhenti memberikan pertolongan. Moga murah rezeki mereka.

Masa check kat klinik, X ray bahu semua ok. Dr bagi ubat untuk surut bengkak. Then hari isnin bila gi jumpa Dr tu, dr tu suruh rujuk kat hospital pakar. So pegi la me and hubby kat SJMC. Xray then dapat detect ada tulang kecik patah. Oh my....cuak tak cuak?....then Dr suggest kena buat minor ops kat kaki nak masukkan skru dalam tulang. Sound scary kan?. Moga itu yang terbaik buat hubby. Now hubby admitted sebab Dr nak bagi bengkak kaki tu berkurangan sebelum minor ops....

Moga dipermudahkan....

15 comments:

  1. smoga smua dipermudahkan..masukkn skru tu ngilunye

    ReplyDelete
    Replies
    1. eiii me memang bab bab ni surrender lar. Rasa tak nak masuk bilik Dr masa Dr nak consult hubby. Tapi gagahkan jugak.....ngeriiii pulak dengar kan?...

      Delete
  2. Moga dipermudahkan segalanya kak...

    ReplyDelete
  3. moga dipermudahkan ezna.. ngeri pulak dengar.. nasib ada orang baik2 dekat atas jalan dan pada waktu tu..

    ReplyDelete
  4. Hope for a speedy recovery. My neighbour broke her hip bone, everyday minum sup boiled from ikan bilis. Cured faster than most people

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudah dan selamat semuanya... Sabar ek kak

    ReplyDelete
  6. Langgar lari? sungguh tak bertanggungjawab punya manusia. Nasib baik masih ada insan2 prihating di sekeliling.

    Moga cepat sembuh to your Hubby yek Ezna

    ReplyDelete
  7. masayallah..semoga dipermudahkan yer kak ezna

    ReplyDelete
  8. moga segalanya dipermudahkan.....

    ReplyDelete
  9. I hope your hubby is feeling ok. Have a good rest and get well soon! Be strong Ezna!

    ReplyDelete
  10. adeh..baca pun dah rasa sakit. semoga akak terus memberi sokongan pd En Hubby ye...

    ReplyDelete
  11. sy baru tahu...hopefully everything ok..amin

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails