Monday, February 18

Gold Coast 9 Feb 2013

Me ada cerita tadi kan entry sebelum ni me bawak makanan. Actually makanan ni kena declare kat kad yang akan diberikan masa kita kat atas flight lagi. Dari situ kalau ada benda yang kita kena declare, kita nanti akan masuk ke area kuarantin. Nanti akan ada officer suruh kita bukak beg. Kat Australia ni sangat strict tentang makanan yang dibawa masuk yek. Kena declare awal-awal sebab takut nanti kalau kena rampas dek officer kat Australia ni.

Tengok la stok makanan me ni.



Pan dan alatan memasak beserta bekas makanan dan beras 2kg pun me bawak.


Aktiviti masa lepas sampai Gold Coast dah siap solat dan membersihkan diri, kami pun keluar la nak explore hotel dan Surfer Paradise. Ada anak mat saleh tengah mandi pool.



Bilik main snooker pun ada.


Lepas tu jalan-jalan kat tepi Mantra Residence. Ada lorong yang banyak kedai kat sini. Nampak happening.



Tiba kat beach Surfer Paradise, kami pun sediakan tripod dan ambik photo kat mercu tanda Surfer Paradise. Dania tutup mata sebab matahari memang direct memancar kat kami. Panas sungguh waktu ni.


Beach di Surfer Paradise ni sangat cantik. Mat saleh ramai yang berjemur tengah panas ni.



Dania sibuk ambik gambar burung kat Gold Coast. Guna kamera Hello Kitty yang me kirim kat aunty Suzz all the way dari UK tu.


3 of us kat beach :-)


Bangunan sepanjang Surfer Paradise....



5 comments:

  1. cantiknya pantai tu..tapi me tak suka tempat yg panas :p

    ReplyDelete
  2. hi k ezna,

    bestnya gold coast, rasa cam nak pi plak...

    kite jumpe semalam la...

    ReplyDelete
  3. singgah sini..
    wah bestt nyer p sana...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails