Wednesday, February 20

Gold Coast 12 Feb 2013

Me nak habiskan entries Gold Coast dulu yek. Ok 12 Feb 2013 nih lepas breakfast. Kami terus shoot ke Seaworld yang terletak kat Southport. Dekat ajer ngan hotel kami. 


Me teruja nak tengok dolphin dan penguin :-) Rupanya bulan Feb ni musim penguin salin kulit. Jadinya kulit lama akan gugur. Kulit baru nanti akan tumbuh bagi menggantikan kulit yang gugur so appearance penguin agak comot bulan Feb ni.



Banyaknya penguin :-)


Sementara tunggu show Fish Detective Sea Lion, makan gula kapas dulu....Giler ahhh harga AUD 9.


 
Monorail ni bawa keliling Seaworld
 



Rides ni nama Viper. Siap berpusing lagi roller coaster ni...Eiiii ngeri.



Dah penat jalan naik monorail pulak


Ikan pari



Tengok show Dora pulak. Jadual show ada diberi so plan la sendiri nak tengok yang mana.



Show Spongebob pulak. Masa ni buih sabun kemain banyak....


 



Ni kat dinosaur Island



Cari port baik punya, makan nasi atas rumput. Pastu burung laut main nunggu ajer....




Game ni sama je macam game kat Legoland tu.


Kat Shark Bay



Aunty belah kanan tu tutup mata sampai ke sudah...hehehehe....


Boleh sentuh tapak sulaiman dan timun laut....timun laut memang me geli nak sentuh. Tapak sulaiman jek me berani sentuh.


Mira.....ada trainer for a day kat sini. Tetiba teringat Emir nak jadi Dolphin Trainer. Boleh tak tolong vote untuk Emir ni :-) click link ni Emir kat No.9. You alls rate Emir sebagai No.1 yek then rate budak lain jugak. Then boleh click submit. Voters pun boleh menang jugak tau.....


Prayer room kat bawah station Monorail di Seaworld


Dania suka main kat tempat cari fosil dinosaur


Dolphin show ni pun me teruja nak menonton



Ini cara dolphin bawak orang yek


This girl dok tertoleh toleh tengok we all. Muka cam risau semacam jek. Asal we alls cakap jek dia toleh. Sama la tu ngan kakak dier kat sebelah tu....



Kalau bayar leh up close and personal ngan dolphin.


Seal.


Penguin ni rasanya memang jenis kecik nih.


Sape berani meniti kat sini...Eiii me skip ok...


Hubby me main tembak2 air ngan uncle dari China ni. Hehehe...uncle ni dulu percik air kat kami...ambikkk kau....cucu dia basah.....hehehehe :-)


Boleh juga main kat sini. Dania dan my hubby je naik sini. Me tunggu beg jek lar.



Seronok jugak experience kat Seaworld :-) Sebelum balik ambik gambar dengan Spongebob. :-)




2 comments:

  1. waaa mesti best kalau dpt sesi up and personal dgn dolphin tu..mahal ker ezz?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails