Thursday, December 13

Makan Time - HM Sri Bagan Sdn Bhd, Bagan Lalang

Kami booked tempat awal dalam pukul 5 petang lagi tapi tempat tepi laut dah fully booked katanya. So takpelah me kata dalam pun dalam la. Dah datang sini dah pun so booked jek la.

Lepas Maghrib, terus la ke sini. Lepas tu tengok-tengok kami dapat tempat tepi laut. Happy kemain. Angin bertiup sepoi sepoi bahasa. Cuaca pun baik. Dapat 3 air kosong dan kerepek ubi. 



Hubby order otak-otak jugak. Sedap. Macam tak cukup je 5 ajer ni.



Order ikan kerapu masak 3 rasa, sotong celup tepung....nak order udang dah takut pulak. Takut harganya melampau macam kat toot.....tu. Kangkung belacan dan jugak kerang bakar.



Kat sini lah kami makan. Terletak kat hujung jalan. Berdepan dengan pasar ikan.



Tunggu kejap bawah bumbung ni sebab lepas je kami makan hujan pun turun. Harga keseluruhan makan ni semuanya RM60++. Lagiiii murah compare dengan Restoran yang me pernah buat review baru-baru ini.


Ada satu insiden. Masa makan kat sini, tetiba me nampak ada benda jatuh belakang hubby. Tak kena hubby tapi me nampak jatuh ler. Ada orang kebetulan tengah basuh tangan berdekatan dengan kami kata yang jatuh tu tikus. Eiiiii ngerinya. Tikus tu berjalan atas bumbung. Kalau jatuh atas me mau satu kedai ni dengar me menjerit.


6 comments:

  1. Restoren ni yang paling glamour di Bagan Lalang..dulu masakannya lebih sedap daripada sekarang, mungkin dah tukar tukang masak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke?....rasanya boleh kata ada rasa je lah. Compare dengan Vicchuda Tomyam, sedap lagi masakan sweet sour vicchuda tu :-) But overall ok je rasanya...:-)

      Delete
  2. waaa ada tikus ker...mcm tak hygenic la plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lar suzz....ngeri kan....itu seekor jek yg jatuh tu. Kot jatuh tempat lain, tak tau ler me...

      Delete
  3. yang area golden palm tree ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan area tu. Kalau Golden Palm tree belah kiri, yang ni belah kanan. Terletak hujung sekali. Opposite pasar ikan. :-)

      Delete

Related Posts with Thumbnails