Thursday, December 27

Jika ini terjadi....apa reaksi anda?

kagum dgn seorang sahabat..wpun brg2 dia telah dirompak sang perompak marah/maki/carut bagai bile kena situasi yg sama.. itu beza org yg redha dgn musibah dgn org yg x redha..

doa sahabat ini: "Saya doakan barang yang diambil bermanfaat untuk dijual oleh insan tersebut untuk mungkin mendapatkan wang membeli makanan atau ubat. Amin."
Kalau terjadi kepada kita selalunya mestilah kita marah ye tak?....Moga insan ini tabah di atas musibah yang menimpa. 
 
****ada ayat yang ditukar untuk membetulkan ayat yang dimaksudkan. 
****ayat di atas copy paste dari wall seorang teman fb me.   
 

5 comments:

  1. Aah, jika berhadap dengan situasi macam ni mula-mula confirm marah. lama sikit baru boleh terima hakikat. banyak lagi kelemahan diri yang perlu diperbetulkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me pun tak tau nak buat reaksi bagaimana. Mesti marah jugak......moga semua ni dapat dijadikan pengajaran kepada kita.

      Delete
  2. kalau i, first thing mesti menangis.. i ni orang l embik, ape2 mesti nak nangis dulu.. lepas tu baru marah kot.. baik hati kawan u ni

    ReplyDelete
  3. biasanya manusia biasa akan marah...then lps tu akan redha gak akhirnya ..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails