Saturday, July 14

Makan Time - Rawang Burger Bakar cawangan Bandar Putra Permai

Pagi masa i bukak fans page RBB ni, terus la i teringin nak makan RBB kat area rumah i. Pukul 6.30pm dah terpacak depan stall. Masa tu they alls sibuk nak mengasapkan arang lagi dan prepare untuk kedai dibuka. I siap order teh o ais lagi. Sanggup tu drive ke sana sebab i teringin nak makan. Err puasa sebenarnya.

Tengok la photo kat stall bawah ni. I orang pertama tiba kat lokasi. Semangat tak semangat i ni. Hehehe. Lepas tu baru ada 2-3 orang pun order. Order i telah diambil oleh isteri owner.


Yang pakai topi tu lar owner franchise Rawang Burger Bakar area Bandar Putra Permai

Once my beef patty naik grill, confirm masa menunggu tu jadi pendek la. I siap tapau lagi. I berbuka dengan air teh o ais ajer. Masa menunggu tu, isteri owner siap teman Dania nak gi rest room kat Restoran Beryani Gam Johor.Oh ya stall Rawang Burger Bakar ni kat Restoran Beryani Gam Johor sebelah Ani Sup yer. Orang Seri Kembangan, Puncak Jalil dan kawasan sekitarnya meh le serbu.

Memang i dok sibuk2 snap gambar sampai ada staff owner cakap wahhhhh glam la lepas ni stall they alls. Hehehe....yang tukang grill pulak malu2 pulak i nak ambik gambar. Ok lah....ahkak ambik gambar beef patty akak jer eh?....


Masa nak balik, isteri owner siap minta maaf di atas kelewatan burger i. Standard la kalau namanya Burger Bakar, masa menunggu tu agak lama la berbanding burger biasa.

So presenting my Ombak Rindu burger for both me and hubby dan Chicken Pop untuk Dania. Both burger i requested untuk extra cheese. So tambah RM1 ajer...cheese melt atas grill tu.....

Chicken Pop Dania ni takde sos cili. Budak kecik ni mana makan pedas. Kang banyak minum air dari makan burger laks.

Cheese cair tu beb untuk burger Chicken Pop

Ombak Rindu

Meleleh cheese Ombak Rindu tu wehhhh...nyummmsss

Jom pekena Rawang Burger Bakar pulak jom!!!!

19 comments:

  1. Wah betul2 menyelerakan tengok burger tu.. TQ for the info.. boleh drop equin nak cuba Burger ni..

    ReplyDelete
  2. @Liy Shamar Collection haruslah yer....ish memang berselera makan burger ni. Nak nak extra cheese tuh!!!

    ReplyDelete
  3. kita dh 3x mkn rawang beger bakar...yg menang aritu dpt 5biji beger free...yum2222...nk try kaw kaw tp tktau bila

    ReplyDelete
  4. adoii..dh la BF x amik lagi ni

    ReplyDelete
  5. pernah gak cuba burger ni kat wanga maju, ok gak

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan. Nak exchange blog link boleh? Mama-iloveu.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. terima kasih tolong promote RBB putra permai... harap sudi datang lagi ye kak.. from RBB Putra Permai owner...

    ReplyDelete
  8. @BABY(MAMA AMANA Cari Ani Sup, kat sebelah tu Beryani Gam. Haaa kat situ lar...

    ReplyDelete
  9. @Anonymous Thanks sbb datang sini :-) Happynya lar. Memang akak nak datang lagi pekena yang lain plak. Err Ombak Rindu sedap sangat!!!

    ReplyDelete
  10. yeke.. terima kasih.. kami menanti kedatangan akak sekeluarga...

    ReplyDelete
  11. @RBB Putra Permai mesti mesti :-) err thanks datang lagi ke blog ni :-)

    ReplyDelete
  12. RBB Putra PermaiJuly 18, 2012 at 1:46 PM

    sama2 kak...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails