Tuesday, January 17

Rose Dania

Warna merah jambu nak kemerah merahan......errr tak sure warna apa bole????

Masa hari ahad baru ni, pergilah kami 3 beranak ke Sg. Buloh. Niat di hati hubby nak cari baja pokok. Tetiba, I kata boleh la terus cari bunga nak tanam kat rumah. Dania sibuk nak cari pokok bunga Marigold dia. Marigold tu cuma bunga 'taik ayam' ye dalam bahasa malaysia. Hehehehe. Lepas tu i cakap kalau dapat pokok bunga ros pun best jugak. Terus Dania tukar dari pokok Marigold ke pokok bunga ros pulak. Udahnya setelah pergi ke kedai ke 3, baru jumpa pokok bunga ros yang diidamkan. Dania pilih pokok bunga ros warna merah jambu. Ada warna putih, merah dan kuning juga. Pandai pulak tu siap pilih yang berpasu sebab yang takde pasu bunga tak keluar lagi. Pokok bunga ros yang diletakkan siap2 dalam pasu ada 8 kuntum bunga ros yang sedang berkembang. Dania memang excited dengan bunga ros dia ni. 


Wanita dan bunga tak dapat dipisahkan.....oopsss gadis cilik dan bunga tak dapat dipisahkan.....


****Tajuk Rose Dania...dah dekat2 nama email umminyer ni...Roseqisteena :-) 
****Rajin Dania siram pokok bunga ros dier. Menggalakkan Dania berdisiplin. Setiap hari kena siram pokok bunga ros-nya itu. 

5 comments:

  1. Me allergic rose :/ huhu tp suka tengok. :) Danis dah jadi macam lagu Gadis dan Bunga tu hehehe

    ReplyDelete
  2. Cantek arrrr.. Mst bau dia wangi.. ;D

    ReplyDelete
  3. saya suka bunga rose..tapi bunga rose umah saya dah mati..uwaaaa..lama x siram..sedihhhhh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails