Monday, January 30

Jumpa 2 personaliti di Karnival Karangkraf

I memang teringin nak pergi Karnival Karangkraf ni. Tapi ikut jugak kalau i rajin. Dalam pukul 11 lebih, lepas lunch dekat Seksyen 7, me pun ke sini. Kereta dah bersesak parking kiri kanan jalan tu. Jalan agak jam jugak. Akhirnya hubby turunkan i dan Dania dulu sementara cari parking.

 Pintu gerbang ke Karnival Karangkraf

Jalan punya jalan, ternampak Kak Shahriah Masterchef kat booth ni. Terus i panggil Kak Shahriah nak  ajak ambik gambar. Kak Shahriah ni kan Novelis. Peramah jugak Kak Shahriah nak suruh join fan club dier.

Me, Dania dan Kak Shahriah Masterchef 

Lepas tu jalan2 lagi. I nak cari booth Aidijuma dan nak jumpa Norjuma yang katanya datang pukul 11.00am. Ini sebab kuat i nak datang Karnival ni. I ternampak Norjuma kat booth Keluarga. Melaju je Norjuma kata akak dari mana?. Bila cakap dari Bukit Jalil, terus dia kata sesak la sebab malam ni juara lagu. Hehehe. I kata lupa pulak patut Datin Norjuma. Dia kata alahhhh takpe. Down to earth gak Juma ni.  

 Banyak gerai kat sini

Datin Norjuma and Me. Juma sangat cantik...

Di booth ni, i terbeli 1 tudung bawal. Nanti la i buat posting lain. 

Booth Aidijuma 

Kat sini, Dania cari novel dier. Ada potongan harga. Harga asal dalam RM12.90, dapat harga RM9.00 je. So, line beraturnya amatlah panjang. Orang lain borong banyak gila novel dan buku2. I ambik 1 je.  

 Cashier nak bayar novel Dania...perghhhh panjang giler...

Don't play play ah....tajuk novel Dania, Jutawan.......Nasi Lemak...hehehe 

Sementara ayah Dania yang ditugaskan beratur bayar novel Dania, Ummi dan Dania ke bouncy castle. I rasa idea yang baik Karangkraf meletak bouncy castle ni untuk mengelakkan anak2 boring menunggu ibu bapa yang memborong novel2. 

Happy Dania main kat bouncy castle ni 

Terjumpa AA dalam gambar je... 

Kami dah kehausan sebab cuaca cukup panas terik. Jadinya cafe dalam bangunan Karangkraf adalah idea yang bagus sebab kat luar sangat panas oh.......Warung Kopi Che Amah......

Cafe kat Karangkraf 

I dapat magz libur ni sebab dapat jawab soalan yang dikemukakan oleh emcee di pentas utama. So since i pun lalu kat tempat dia tanya tu, i angkat le tangan sebab takde sape yang nak menjawab pun. Soalannya apakah cogankata kereta klasik yang dipamerkan kat situ? Makin Tua Makin............kalau ikut logik jawapannya sure Menjadi kan? I jawab la Makin Tua, Makin Menjadi. Jawapannya betul.....hehehe...padahal i tak tau pun itu cogankatanya. Jawab je. 

Magz Libur sebab i dapat jawab soalan.....hehehe 

Ni ambik gambar masa nak balik. Unik plak cam cat tu tengok Dania minum.....

 Gambar cat tengok Dania minum...



10 comments:

  1. ila pun nak pg siap set dalam hp tapi ada family lak datang umah..mmmm

    ReplyDelete
  2. tak dapat nak gi.. huhu.. teringin sangat..

    ReplyDelete
  3. suka sgt tgk juma
    mmg lawa dia ni kan

    ReplyDelete
  4. Kita pun ke sna gak..Kul 11.. Parkin kat dalam ..Mak aiii tak sempat singgah banyak kedai.. Panssss..Tolia dah mengamuk..Gambar pun tak der..tak dak mood..

    ReplyDelete
  5. me pun suak tgk pic yg last tu hehe uniknya dania & cat hehhehe

    ReplyDelete
  6. wow Dania bace buku novel lagi.. norjuma cantikkan, i suke tengok dia dari zaman anak dara..

    ReplyDelete
  7. this year i tak smpt nak pergi,,huhuhu

    ReplyDelete
  8. cantiknya datin juma.. gambar last tu cumey.. kucing tu tgk dania. hehe

    ReplyDelete
  9. mmg unik la pic last tu cat tgk dania minum ..:))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails