Thursday, January 26

Bestnyer ada helper

Ikan Siakap 3 rasa

Syoknya la bila ada helper dekat rumah. Sebelum ni memang tak pernah ada pun. Kebetulan my mum kan ada bibik untuk jaga my mum so lepas balik Cherating, my mum tinggal rumah i. So, bibik ni la yang masak, kemas rumah, sapu laman. Fuhhhh......lega sungguh bila ada helper di rumah. Raudah ni memang rajin sesangatnyer. Untunglah majikan Raudah ni. Memang tak tahu duduk diam.

Semalam, me suruh bibik ni masak ikan siakap 3 rasa. I beli bahan2 mentah. Siakap yang i beli sederhana. RM15.20 seekor. Rasanya sangatlah sedap. Itupun kurang 2 bahan. Cuka dan tepung jagung. Apatah lagi air tangan bibik ni not bad jugak tau. I ni kalau orang masak i berselera nak makan. Kalau kita yang masak, makan sederhana je la.



*****Thanks Raudah....masak sedap2. Hari ni i nak hantar rumah adik i dah. Huhuhu.....

5 comments:

  1. Nak helper jugak yg boleh tolong me siapkan assignment hehee :D

    ReplyDelete
  2. bestla kalau dapat yang rajin.. untung la majikannya.. kalau dpt yang baluk liat.. huhu.. mntk simpangkan..

    ReplyDelete
  3. yum yum... bestlh ada bibik, tp pikir2 nak ambik bibik, dengan kerenah diorg yg mcm2.. tak po lah hahha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails