Saturday, November 19

Passport oh passport

Penat sungguh i nak buat passport. Bukan senang tau i nak buat passport. I pergi buat passport pada 12/11/2011. Tiba kat sana dalam pukul 10 pagi. Line dah panjang dan nombor pun dah habis.
 
Imigresan Kelana Jaya kecik dan ramai orang

We alls ke Imigresan Jalan Duta (Branch Pusat Bandar Damansara) nombor pun dah habis tapi disebabkan i buat muka kesian kat tukang bagi nombor tu so, i dapat 3 nombor. I yang paling last. Tapi rupanya tak boleh bayar pakai credit card macam kat Kelana Jaya. Dah terpaksa keluar menggagau cari ATM. Dah suntuk sangat terpaksa tak jadi buat hari Sabtu.

Imigresan Jalan Duta lebih luas dan selesa

Sekali lagi we alls ke imigresan Kelana Jaya hari Ahad. Penat you alls. 2 days in a row. Today datang awal sikit dalam 8.00 pagi. Dapat la nombor 1111-1113. Tunggu punya tunggu.....pengurus cawangan Kelana Jaya announce sistem imigresan down satu Malaysia. Adohaiiii.....we alls kena datang lagi untuk kali ke 3. ***sigh***. Tapi we alls akan diberi keutamaan. So datang je next week dan terus bagi nombor kat kaunter.


So, untuk kali ke-3 i datang sorang kat imigresan Kelana Jaya **again** dan dengan pantas selama 20 minit siap bayar passport. Petangnya i bawak Dania pulak. Ayah Dania lambat sikit buatnya. Hari Jumaat. I kena datang collect my passport dan Dania pada hari Khamis **again** ke imigresan Kelana Jaya.Ini disebabkan mesin memproses passport kat Kelana Jaya rosak. Kalau ikut prosedur passport siap dalam masa 1 jam je.

Passport yang baru ni ada cip elektronik 


*****Bayangkan you alls berapa kali i ulang alik ke imigresan ni daaa........jenuh dah... akhirnya berjaya juga renew passport i

6 comments:

  1. Imegresen Kelana Jaya tu memang sesak selalu...Hari2 lalu gi kerja memang cam tu...Nasib parking dia ok banding dgn Subang dulu...

    ReplyDelete
  2. byk kali jugak ye kena ulang alik..tp sure lega bila dh siap passport...slamat holiday..nk FM:)

    ReplyDelete
  3. @mamaacha hari biasa kurang sesak sikit TAPIIIIII Sabtu dan Ahad...nak bernafas pun susah....

    ReplyDelete
  4. @mama tisya A'ah fenat dah ulang alik banyak kali....hehehe...insyaallah....:-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails