Monday, November 14

Kemboja berguguran memutih.....

 
Pusara sepi papa i
 
Baru baru ni i pergi melawat kubur papa i pada hari jumaat. I pernah baca yang ahli kubur tahu sesiapa yang melawat kuburnya pada hari khamis, jumaat dan sabtu. Kalau ahli kubur tu tahu kita nak melawat kuburnya, sudah pasti dia akan ke kuburnya. Yang ni i tak sure ahli kubur yang baik2 je ke atau termasuk jugak ahli kubur yang tak baik.....

I tak tahu kenapa kali ni i sebak pulak masa pergi pusara papa i. Ada sorang je pun masa ni. Itupun dia sibuk bertukang nak bina pusara kot. Sunyi sangat kat sini. Pusara papa i tu berhadapan dengan pusara bernombor lot 1936. I selalu lupa nombor lot papa i so i just cari pusara lot 1936 ni lah. 936 kan nombor2 dari kereta i...so i akan ingat la nombor ni. Selalunya masa menziarah pusara papa i, i juga akan menziarah juga pusara kawan i dan pusara ni....

Pusara kanak kanak ahli syurga...umur 5 tahun masa meninggal nih...
 
Bunga kembang berseri di pusara ahli syurga ini 

Cantik pusara kanak2 ni sebab atas pusara penuh bunga. Tukang kubur kata kalau tengahari, bunga2 ni akan kembang. Subur tau bunga2 kat atas pusara ni. Ada warna merah, kuning dan merah jambu. I rasa cam nak cari untuk tanam kat rumah i jer...

Ada juga yang meletakkan kulit siput cantik kat pusara seperti ini......

Cantik kan???

1 comment:

Related Posts with Thumbnails