Friday, November 25

Boarding pass checked

Sekarang ni kalau naik Air Asia, kalau nak check in kita akan dikenakan RM10 / seorang semasa check in jadinya bila i dapat email web check in FREE so cepat lah i web check in. I pilih tempat duduk lagi sebab tempat duduk dah ditentukan. Dania terpisah dari i dan hubby. Apa kesnyer? So, hubby cakap kita ber-3 duduk sekali so senang la kan. Nak tukar seat tu, sorang RM6. Jadinya i terus check in untuk penerbangan pergi dan balik. Total semua RM36. Dah ramai jugak yang check in. Kalau nak pilih hot seat, bersedialah nak bayar RM30 satu seat yer.   

Air Asia hantar email Web Check In

Lepas tu terus boleh print Boarding Pass yer....

My Boarding Pass

12 comments:

  1. i dah setahun lebih tak naik kapal terbang hehe

    ReplyDelete
  2. ooo yake...thanks ezz...i dec first time nak naik...cam jakun i ni hehehehe

    ReplyDelete
  3. ayu tak faham apa fungsi boarding pass online ni...sebab masa ayu balik dari sabah ngan hubby ayu last few month..still kena beratur macam biasa gak...macam yang org amik boerding pass kat kaunter tu...dah skip beratur macam yang air asia cakap..tapi majoriti hangin sebab still kena check in kat kaunter beratur cam biasa jugak..rugi jer bayar....huhu

    ReplyDelete
  4. @ibu emir u setahun lebih tak naik flight. Sekali naik haaaa tu jauh ke Amerika tu haaa....i dekat jer..hehehe

    ReplyDelete
  5. @AyuArjuna BiGoshh ishhh ayu rafikah, i siap buat 2-3 kali lagi sampai i punya tak boleh nak check out akhirnya i hantar email ke air asia. Esoknya baru boleh check in. Hehehe...First time so tak reti i...

    ReplyDelete
  6. Ntah bila merasa nak nek menatang ni..
    Aqil mst suka..
    ;)

    ReplyDelete
  7. @Salina@IbuAqil boleh je...tunggu sale kaw kaw dari air asia mesti best....sebab i pun beli dari sale kaw kaw ni la. Dapat RM5 / seorang ke Indonesia ni. :-)

    ReplyDelete
  8. Dah lupa dah proses Air Asia nie. Seingat Ja dulu takde web check-in nie. Dah settle bayo semua print boarding pass. Nanti masa kat LCCT pi kat kotak komputer apa ntah.. terus ambik tiket dgn scan barcode tuh. Tiba2 ada RM10 nie.. buat duit betoi AIRASIA nie ek.

    ReplyDelete
  9. @iamja hidden charges tu ja.....skrg ni ada web check in....sume nak kena byr. MAS senang masuk semua skali...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails