Friday, September 9

TV LCD jadi TV Plasma.....me sangat teruja....

TV Plasma 42 inci 

Pose manja anak beranak

See lukisan belakang TV tu nampak sikit je. Gambar tu i adjust ikut TV 32 inci i sebelum ni. Now dah 42.....so kena adjust balik height lukisan tu....

Alhamdulilah. TV Plasma dah siap dipasang di rumah i. Actually, hubby i yang suruh call Macy tu boleh ke ambik hadiah hari ni?...ikut sukati je yer...i pun call dengan tak letak harapan tinggi pun. Lepas pass sana pass sini, akhirnya PIC kata boleh sebab surat dah siap. Apa lagi i terus kata nak pergi kejap lagi....Kalau diikutkan lah, i baru dapat call 6 September 2011. 8 September 2011 dah boleh ambik hadiah. Mira kata dalam 22 August Macy call, 8 September 2011 baru kena ambik hadiah...itu maknanya sangat tak efisien ok...diantara pemenang tu ada yang dia call lambat, ada yang call awal. Nak dapat hadiah kemain lammmmmmmmmmaaaaaa.....tak caya tanya Mira...sampai kena post kat wall Macy ni.

Ohhhh i tak cite lagi masa tiba kat Wisma Minlon tu, i tanya guard nak jumpa Showroom Manager. Lepas tu showroom manager bawak la TV dan surat untuk i sign. Makkkkkk aiiiiii......besaunya TV. I memang tak larat weiii nak angkat. Seberat 29kg tau. Siap tulis kat situ, packing TV ni heavy dan kena 2-3 orang nak angkat kotak tu. Masa tu dia ambik la gambar kami bertiga. Tau pakai apa??? Kamera handphone. Alehaiiii....cikainya company Macy ni. Ko nak masuk facebook tu buatlah proper sikit. Kalau tak DSLR pun, kamera biasa pun ok la. Ni handphone???? ce imagine leh?. Company beso....kalau ada event pepe...ko main ambik gambo guna handphone jew?? Handphone pun handphone lar...janji TV aku dapat....kah kah...lepas tu nam masukkan dalam kereta 1 hal pulak. Nasib seat belakang i dua dua boleh baringkan, dashboard belakang boleh bukak. Kete i yang kecik itu akhirnya muat jugak. Tapi TV tu actually tak boleh position baring. Kena letak berdiri. Nak wat camno? Kete i kecik je. Have to lah. Nasib rumah dekat je tapi cuak gak sebab jalan bukannya elok sangat.....berlubang sana sini....


*****kalau ikut t&c Macy i sepatutnya dapat TV LCD 42 inci Viera Panasonic. Alehnya i dapat TV Plasma 42 inci Viera Panasonic. Kira upgrade la ni....tu i tanya PIC, i patut dapat LCD kan? Dia kata silap tu...i akan dapat Plasma...apepun....dah orang nak bagi kita tak la menolak...syukur...

12 comments:

  1. Murah rezeki.. syukur alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya...jeles I tengok. nanti leh la tumpang tgk tv kat umah u, feeling mcm kat cinema eheh

    ReplyDelete
  3. murah rezeki!! Tahniah yee...

    ** chanteqnyee umah!!!

    ReplyDelete
  4. syoknya..
    nak jugak..
    kena usaha lebih keras lagi nie..
    tahniah..

    ReplyDelete
  5. phewitt... sorry i khatamkan dulu post u belakang2 tak perasan pulak u dah "tayang" tv baru u dekat sini hehe.. besarrrrrrrrrrr tu... best best.. congrats!! akhirnya.. tak kisah yang penting dapat... i ni satu lagi contest GAP tu, tak announce lagi resultnyer .. ni dah masuk bulan september dah.. even worst dari Macy

    ReplyDelete
  6. siyes sgt besh!! me belum pernah menang tv..harap2 ada rezeki soon...amiin

    ReplyDelete
  7. tahniahhhhhhhhhhhhhhhhh.. harap2 terjangkitla aura menang2 ne

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails