Wednesday, September 28

Raya lagi Part 2


Stop kat tepi jalan nak cari rumah

Makanan yang disediakan

Kanak2 main dengan pot pourri...habis rumah orang nih...

While....orang dewasa sibuk makan

I dengan anak saudara i Adam

Masa ni semuanya dah mengantuk

Budak2 ni main hamster pulak....nasib hamster tu tak mati..hehehe 



Hari kedua kami kat Ipoh, terus berpakat nak pergi ke rumah saudara sebelah papa di Siputeh. Ni kiranya perkampungan papa masa kecik2 dulu.  Setiap raya mesti singgah sini. Sepanjang perjalanan ke sini agak sesat jugak. Akhirnya Pakcik Lan terpaksa ambik kami dn bawak ke rumahnya. Oh rupanya tak jauh dari tempat kami berhenti tu. Meriah rumah Pakcik Lan dengan kehadiran kami je. 10 dewasa dan 5 kanak2. Next year jika ada kesempatan, kami akan ke sini lagi walau papa dah takde. Raya tahun lepas papa tak balik kg sebab beraya kat hospital. Raya kali ini pula papa dah pergi buat selama-lamanya.


*****actually adik2 i ada bermimpi dengan papa....setiap kali mimpi mesti ada nasihat / berita yang disampaikan...... 

2 comments:

  1. seputeh dah dekat dengan tronoh tempat i belajar dulu .. rindu pasar malam dia..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails