Thursday, September 8

Bunga api malam sebelum raya

 Dania yang berani2 takut pegang bunga api dengan adik sepupu, Sofiah. Adik Sofiah, Adlina nangis2 sebab takut bunyi pung pang mercun uncle aizat...serius kuat you alls...

Zharif teringin tu tapi budak kecik lagi. Dania pulak masa mula2 pegang tu...bibik tolong. Bibik ni tudung dah terobang tah kemana...hehehe...boleh la mengata sebab bibik tak baca blog i...hehehe....

Yang bebudak main bunga api yang tak bahaya dan mercun pop pop. Uncle Aizat dok pang pung pang....mercun yang meletup kuat. Bergegar satu taman dik oiii....beli kat Taman Tun katanyer....

Dania siap pusing2 bunga api tu lagi...dah berani sikit dah...

Malam sebelum raya, i berbuka puasa kat rumah mama. Adik beradik sume ada. I siap masak peparu bercili, nasi tomato dan daging masak opah dan i beli lemang kat gerai near my house 3 batang. Bibik mama pulak i soh masak nasi dan goreng ayam je. Periuk i bawak nasi tomato habis.....tambahan i masak 3 pot je pun...hehehe....tapi penat ohhh i masak2 tu.....

Layan je lah gambar2 ni...malas lak nak menceceh...hehehe



*****sayang i tak bawak DSLR sebab terlupa sbb dok kalut bawak masakan i...gambar2 hasil kamera biasa. banya gambar blur...

2 comments:

  1. sedapnya paru2 bercili--i nak reti msk tapi sgt sukaaa mkn heheh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails