Sunday, September 25

Adakah ini normal?

Ada seorang my fb friends, di dalam status mengadu yang anaknya selalu kena pukul kat tadika. Wahhh i rasa sangat tak normal untuk budak tadika. Walaupun mungkin ada yang akan kata budak budak...biasalah...eh tapi kalau budak2 pun, takkan setiap hari kena pukul?. Itu lah i rasa mungkin boleh dikaitkan dengan menonton banyak siaran tv / filem yang tak terkawal. La ni i tengok banyak siaran kat TV tu yang menunjukkan keganasan, seks, pendek kata 18SX. Kita kena kawal tau sebab budak2 ni absorb je. My hubby kalau cerita love story atau keganasan yang melampau seboleh bolehnya dia akan tukar channel lain. Seboleh bolehnya kita kawal siaran TV yang dapat ditonton oleh anak2 kita. Macam filem sekarang pun i tengok banyak tahyul...jap jap hantu jap jap hantu. Menggalakan budak2 ni takut pada hantu. Patutnya takut pada Allah, pastu filem ganas pulak.......bahasa yang digunakan tu pulak tak manis didengar. I remember Aaron Aziz kata kat Dania tak payah tengoklah sayang cerita Gangster sebab ganas. Sebabnya wifenya promote suruh tengok filem Aaron kat panggung. Owhhhh selingan plak yer....

Macam Wardina, dia tak bagi anak2 dia menonton TV kecuali TVIQ. You alls bagaimana?

10 comments:

  1. Saya benarkan anak2 tgk tv.. tp biasanya mereka layan astro ceria sahaja.. lain2 chanel biasanya menonton bersama kami..

    ReplyDelete
  2. My dotter tgk favorite channel dia.. Disney Junior... kalo kat umah baby sitter dia tgh astro ceria... :)

    ReplyDelete
  3. sara ya bg tgk tv,tapi biasanyer kartun n rancangan jalan2 cari makan,yg lain sara jarang nak tgk,lebih suka melukis sendiri je......

    ReplyDelete
  4. I pun x bagi lansung anak I tengok cerita ganas2. eben kartun gaduh2 pun i x bagi tgk lansung

    ReplyDelete
  5. Terpesong topik ckit leh ...bila akak jmpa aaron? Wah dania dh ramai jmpa artis ye :)

    ReplyDelete
  6. @aimi shaniza aimi...kan akak citer dania dulu gi english class sama center dengan tadika anak aaron. Jadinya diyana halik isteri aaron ada ajak akak gi birthday party anak dia 2 kali...:-) masa tu lah bergambar bergambar ngan aaron aziz :-)

    ReplyDelete
  7. @Nadra Farissa sama ngan dania suka tgk disney junior....walau dah umur 7 tahun

    ReplyDelete
  8. @yatie chomeyl bagus la gitu yatie chomeyl....kartun pun boleh mempengaruhi minda anak kita jugak....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails