Monday, June 20

Snow Walk

Snowalk

Di pokok strawberry

Snow man yang berwarna warni

Ayah tarik Dania sebelum meluncur bersama...

Dania gayat nak naik titi gantung tapi ada hati nak naik jugak

Pose lagi di sini

Princess Dania nak naik carriage nak pegi castle


Snow Walk tarikan terbaru di ICity. I sebenarnya yang teringin nak pergi Snow Walk kat ICity ni. I yang bagitau Dania ada Snow Walk kat ICity. Teruja la si kenit itew. Hehehe. Pada malam minggu baru ni i pun ajak hubby pergi ICity. Kami dah siap2 makan kat Kayu Nasi Kandar sebelum ke Shah Alam.

Nak masuk kawasan ICity kena bayar parking RM10. Tiket Snow Walk berharga RM25 untuk dewasa dan RM20 untuk kanak2 berumur 3-12 tahun. Disebabkan masuk parking ICity dah kena bayar RM10 maka tunjukkan parking tu dan akan ditolak RM10 untuk jumlah keseluruhan tiket.

Sebelum masuk tu kena ambik baju sejuk. Haizzzz berbau la itu baju. Kalaulah i bawak sendiri punya lagi puas hati. Dinasihatkan pakailah kasut yang sesuai ya. Glove dan stokin kalau tak bawak, kena beli. Boots boleh sewa. I kasut sendiri. Gloves dan stoking i tak pakai. Dania, i dah siap2 pakaikan stokin tapi i tak pakaikan gloves.

Ada slide yang me and Dania try main. Hubby main cam tayar tu. Dania dan hubby kongsi duduk satu tayar dan meluncur dari bukit kecil. Huhuhu hubby kata gayat jugak sebab ditolak dari arah belakang.

Lepas tu kami snap photo kat luar ICity tu. Ada jugak zoo kat sini. Bayaran masuk ada dikenakan tapi bila brader tu kata ada ular, langsung Dania tak nak masuk. Pepehal sangat best beraktiviti bersama keluarga.



You alls pergi mana ya???

9 comments:

  1. sue pun penah g jugak..heheh..mmg sejuk la..rasa cam nak g lagi..boleh x..

    ReplyDelete
  2. dah lama tingin nak g tau
    tak kesempatan lagi
    tapia ritu ada baca kata tgh ada promo
    cuba tgk sini

    http://aiqhil.blogspot.com/2011/06/snow-walk-i-city-buat-promo.html

    tiket dia rm15 je utk adult

    ReplyDelete
  3. bila me rindu snow, boleh lah pegi sini hehe
    pic dania yg last tu sgt comel!

    ReplyDelete
  4. ooo.. dulu takder pon yang camnie..
    tq bagi info..
    nanti bolehlah pergi dengan dania lagi..
    dulu dania suka sangat masuk tempat sejuk tue..
    bila keluar jer, terus masam..

    ReplyDelete
  5. dah brape kali p i-city nie,tp xpenah plak msk snow nie..

    ReplyDelete
  6. best nyer nampak. xpenah smpai lagi kat ict. hehe

    ReplyDelete
  7. lovely pics!!!!

    xoxo jenna
    http://thepetiteblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. bila ntah nk smp icity...dr blum byr smp kena byr tk smp2 lg ni....tula dgr gk org dk citer snow kt icity...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails