Sunday, May 15

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Lady Gaga. Ada rupa Lady Gaga tak?

Corak yang cantik

Macam2 perisa

Tester. Buatlah macam kat rumah sendiri.....

Kek2 Lapis bermacam jenis di rak kedai Dayang Salhah


You alls makan tak kek lapis Sarawak? I remember i beli beberapa kek lapis Sarawak masa berkunjung ke Sarawak tahun lepas. I tak tahu pun kedai kek lapis Dayang Salhah yang i pergi tu sebenarnya kedai yang well known kat Sarawak ni. Ramai artis yang pergi termasuklah Dato Siti Nurhaliza dan Datuk K. Kebetulan my hubby bawak GPS ke sana jadi sambil jalan kaki tengok GPS. Dayang Salhah antara senarai dalam GPS. Hubby kata mesti glam ni kalau masuk GPS. Memang ya pun you alls.

Paling menarik boleh try dulu yang mana pilihan hati. Amboiii i tengok sorang pakcik ni duduk situ je tak bergerak. Test ke apa tu pakcik?...i pun main test sana test sini. Memang kagum dengan bentuk kek lapis tu sendiri. I bet mesti leceh nak buat ni. Kena tunggu masak layer after layer.

Cara nak pergi ke kedai kek lapis Dayang Salhah :

Kena naik sampan menyeberang sungai Sarawak. Ngeri gak i bila mengenangkan sungai Sarawak ni famous ngan Bujang Senang. Tunggu di jeti di waterfront. Murah je 50 sen seorang. Di jeti seberang terus ke arah kanan. along the way tu tengok papan tanda Dayang Salhah. Kedainya sebelah kiri. Kedainya bangunan sederhana je. Kalau tak tahu, tanya je orang tempatan kat situ sebab pelancong selalunya ke kedai Dayang Salhah ni.

4 comments:

  1. ila rasa lum jejak swak ne tapi hsbd dah banyak kali. kalau keja sana mmg ada staff kat sana bawak hsbd g satu kedai lapis swak yg bagi diskaun kat budak2 opis ne..kek dia pun sedap..lembut..

    ReplyDelete
  2. Yup, kedai Dayang Salhah ni mmg popular kat Kuching, Swk... tapi kalau nak rasa kek lapis swk yg betul2 kena beli yg mahal sikit...biasa yg dia org jual RM10 tu lain sikit...kira nak ambil murah dia org buat guna marjerin.... hehehehehe kalau nak rasa kek lapis swk yg btl2 kaw... biasanya harga 1 kek mencecah RM60 ke atas.... kalau nak taste yg lbh sedap lagi... ada kedai tak jauh dr kedai Dyg Salhah ni... sedap gak... heheeeee

    ReplyDelete
  3. walaupun kek ni salah satu cara paling senang untuk menggemukkan badan.. tapi bile nampak depan mate.. selalunyer mira lupe pantang larang.. :D sebab sukeeeeeeeeeeee

    -ibu emir-

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails