Wednesday, April 20

Thanks Mira

Lokasi penggambaran di kolam renang kondo Mira

Blueberry muffin Mira ni yummy taw....jadi, tak heran la i makan banyak...ngeh ngeh ngeh....

Mira bersungguh nak jamu i ^_^ sangat terharu okie

Sementara kereta tengah service, i sibuk fb-ing ^_^

Entry ni i nak tujukan buat Amira yang bersungguh nak tolong i shoot gambar dan tolong download video ke you tube sekaligus post kat entry IMas Travel i. You alls ada yang join ke?

Mulanya i cam malas malas nak join. Tiba2 Suzz ada tanya i tak join ke?....Mira pun ada tanya i tak join ke?....lepas tu entry they alls keluar. Bersemangat pulak nak join bila tengok kawan2 kita join. Err...entry i tak keluar2 lagi. Nak goreng entry ni lagi. Entry Beijing i memang dah ada cuma nak edit dan translate ke Bahasa Inggeris. Last minute, i terpaksa minta tolong Amira untuk video i pulak....hehehe....thanks dear...

Pagi sebelum gi rumah mira, i gi service kereta dulu. I guna GPS nak ke rumah mira sebab 1st time sampai sini. Cantik you alls...Walaupun pada hari i ke rumah Mira, my mum kat Ops Theater untuk major Ops, i tak ke hospital. Lagipun memang Ops ni lama. Sampai keesokkan harinya baru selesai. I just minta update dari adik i. Of course doa i mengiringi mama ke dewan bedah. I kena teruskan hidup ini....

Berbalik kepada shooting i ni, Mira tanya i nak gaya macamana?. I kata nak macam Nona tu (huhuhu ada hati nak buat cam pengacara Nona eh...). Bukan apa cara santai dan tak duduk kat satu tempat. Ada scene i menari jugak...hihihi....spontan tu. Tiba2 idea tu datang.

I sangat bernasib baik sebab kawan2 i share tau contest yang best2 untuk i join. Takdela pulak sampai nak memburukkan orang lain sedangkan u pun buat sekali. Depan cakap lain, belakang cakap lain. I suka dengan kata2, apabila kita tuding jari kat orang, 4 lagi jari akan tuding jari kat kita. Ada je yang menyampaikan berita tak best tu. Remember, jangan buat yang tak elok pada anak yatim....biar diri kita ni cantik luar dan dalam tanpa ada perasaan hasad dan dengki kerana perasaan hasad dengki tu penyakit hati. Better still kalau orang tu maafkan kita, kalau orang tu tak maafkan kita....ehm.....

Mira ni pulak, masa i tiba di kondonya yang indah itu, Mira tengah prepare blueberry muffin. Makk aii tak bake lagi baunyer dah harum, i tak tau lah lepas dah bake nanti. Memang sedap....thumbs up buat blueberry muffin Amira....bravo!!! Dah la tolong ambik video, tolong edit video, upload pulak kat You Tube then post video i kat entry IMas Travel...pastu i dapat pulak voucher free ice cream dari Baskin Robbins...bayangkanlah.....untung tak i ada kawan macam Mira ni??

Thanks yang tak terhingga buddy !!!!


Gambar yang frame colourful ni i cilok dari blog Amira

Bagi yang nak tengok video i kat IMas Travel, boleh tengok kat link ni....

http://mastraveller.com/WhatsNew/IMASTravel/Blogs/Malaysia/2011/04/06/Ai-in-Beijing/475/

***kawan blog pun boleh ngam taww.......you alls ada tak??

6 comments:

  1. wah, bestnya sama2 join contest, good luck to all comper contest k

    ReplyDelete
  2. dh tgk video kt entry mira aritu..wah dpt mkn muffin lg..best2

    ReplyDelete
  3. bila kita baik &ikhlas semua org pun suka kawan...

    ReplyDelete
  4. walaupun saya x de blog, saya suka kawan ngan org yg ader blog , mcm akak ler. macam saya , mase nak jumpe artis korea ngan member blog padahal sebelum tu x pernah jumpe, ngam sampai sekarang-ruha

    ReplyDelete
  5. ezz :) me kat ofis ni :)
    kat umah tak de tenet
    wah, beshnya u dating2 dgn mira sambil video shoot tu heheh
    result MAS dh kuar ke? moga2 one of us menang :) Amiin

    ReplyDelete
  6. u punye entry ni macam i baik lah pulak hahaa.. mane i boleh tolong, i dont mind sharing..lagipun kite same interest.. nanti combine sekali ngan suzz ayu ni lagi lame la borak.. maybe orang lain borak pasal shopping menyopping kite borak pasal contest :D

    anyway kalau lalu sini lagi, mai la singgah, kalau rase nak bawak dania swimming, or u pun nak swimming, jom mai rumah..

    i lupe u tinggal kat usj, if not will drop by there..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails