Thursday, January 6

Work from home

Picture from : www.CartoonStock.com

Cuti tahun baru my hubby dapat 4 hari you....Tahun baru jatuh pada hari Sabtu jadinyer cuti dibawa ke hari jumaat. Memandangkan PM kita bermurah hati memberi cuti pada hari jumaat ekoran kejayaan pasukan bola kita. Tempat kerja hubby menganjakkan cuti pada hari isnin. Preet preet kepada KFCM sebab menyelamatkan gawang Malaysia. Apa kes me sikit2 KFCM ni. Haha....err bukan ke hot topic dalam blogger you alls nih??...okay, dalam sibuk my hubby bercuti ni...client (tempat hubby based) request nak buat testing system. Dah la selalu....i repeat selalu buat last minute. Budaya kerja kat sini memang suka buat last minute and menuntut staff kerja hari cuti...grrr grrr geram jugaknyer sebab hubby kena work from home di hari cuti okay....Jap jap phone bunyi...jap jap sms bunyi...jap jap dapat email. We alls pun duduk rumah jer. Tak boleh nak jenjalan merata. Tak boleh ke they all plan nak buat benda2 nih?. Kalau auditor datang, kelam kabut....ehmm....yang peningnya sape? Mr hubby i jugak....kerana company ni client my hubby's company jadinya ikut je lah requirement client...


6 comments:

  1. hehe..tak pe untk kesenangan keluarga kan

    ReplyDelete
  2. @Syafiq Rosli

    Yup untuk keluarga jugak kan tapi this company suka tangguh2 kerja...ehm...

    ReplyDelete
  3. sama lah ezna cam hubby I..i pernah igt time raya kitaorg satu keluarga kena balik kl segera coz boiler kat csr pasang terbalik...my hubby lagilah setahun dapat cuti 14 hari...kerja lebih masa takde over time..saturday kerja takde cuti.time cuti umum masa tu bz kerja sebab kilang shut down..tapi yang best kenaikan gaji setahun minima 400..plh banyak my hubby pernah dapat 700...boss kasi vios, 5% dari keuntungan projek kekadang my hubby dapat...so pejam2 mata2lah..tu pun cik hubby dah plan b4 40 dia nak berhenti kerja...penat deh

    ReplyDelete
  4. wah bestnye keja hubby ayu.. tapi yelah kekadang penat gak sbb nak masa kualiti dgn wife& anak2 jugakkan?

    ReplyDelete
  5. @AyuArjuna BiGoshh

    fuhhhh ayu...kenaikan tinggi tu ayu...company my hubby pun sikit jer naik. Mengikut kata org lama lah..errkkkk baru this year nak increament sebab baru setahun permanent. Selama ni pekerja kontrak je(haha i kata buruh binaan). Cuti incik somi 14 hari jugak ayu....huhuhu...

    ReplyDelete
  6. @BABY(MAMA AMANA

    tu lah mama amana...kualiti time tu penting kan....:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails