Thursday, January 20

Shoe Painting Competition

Dania kat McD Midvalley...ada geng nampak...

Anak dan Ayah seiringan

Anaqi, Adriana, Dania

Dania dengan maskot Bukit Gambang...perhatikan betul2 sama tak warna tema Dania dan Bukit Gambang ni? Sedondon kan? Putih..Hitam..Kuning..

Dania dan Adriana anak dara Ayu Rafikah

Dania dan Kak Adriana

Deretan kasut untuk dipilih barisan panel hakim

Kasut rekaan i (bulat2 kecik itu bling bling yang dimaksudkan)

Get ready nak paint dah ni

My daughter Dania siap apron you...takut baju putih kena warna

Aktiviti atas stage

Ni kena buat bulatan nih..


Beriya i excited nak suruh Dania join shoe painting competition anjuran Pelikan. I pun tercari cari Ayu Rafikah.....dimanakah anda?....Terus nampak Ayu kat depan main entrance Baby Junior Fair di MVEC.

Me and Ayu duduk berdekatan. Kami dapat warna2 dari Pelikan dan kasut Pallas. Haha....sambil2 deco, datang Amira menjengah kami. Sempat ta ta jer. Nak pi tegur tengah sibuk mewarna. Hehehe....Yang sibuk melukis dan mewarna adalah i. Dania leh main2 ngan Mickey Car dier...sama jugak macam Ayu. Tukang lukis dan mewarna...Takpe takpe demi anak tersayang...dok gitu??

Sebelum announce winner, ada sesi jawab soalan di mana Dania dapat jawab. i lerr yang bagitau. Mana mungkin budak2 nak tau jawapan sape organize Baby Junior Fair?. Dapat ubat gigi Kodomo Lion. Jadilah...Sempat juga bertegur sapa dengan Amira. Kejap je we alls borak sebab Amira nak pergi cari tempat main bowling. Jumpa ke??....

Akhirnya masa yang ditunggu-tunggu, they all announce winner. I harap dapat la kot kot kena kat saguhati ke. Ehmm....tak kena pun sebab judges kata tak judge kalau ada parents letak "bling" "bling" kat kasut anak dier. Terang2 pengacara tu angkat kasut Dania yang i lukis. Ada parents complain la tu. Dia kata tak adil untuk parents lain. Tak adil??? Terang terang dalam rules and regulations 'Own decorations material are allowed'. Apa kes ni?. Or i tersilap faham maksudnya. Terang2 kasut Dania tu disqualified lah tu. Malas la i nak kecoh masa tu kan....akhirnya i kecoh juga dalam facebook Baby Junior Fair ni....he he he....

Pengacara tu pulak banyak pulak cakap bahasa Kantonis. I rasa cakap je lah Bahasa Malaysia. Kita kan tinggal di bumi Malaysia....bukan di Beijing....Bangsa lain dah tentu tahu Bahasa Malaysia....yang berumur tu....dah berapa lama hidup di bumi Malaysia. Takkan tak faham...pendapat i lah kan....


6 comments:

  1. owhh me dgr tumpang hangin gak heheh ada ker patut ubah t&C and ckp bahasa cina ish

    ReplyDelete
  2. @Mama Zharfan

    sukati dier je...maybe dia cakap...ini contest aku yang punya....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails