Sunday, January 30

Mantan pemimpin

Me and Tan Sri Rafidah

Kebetulan i melawat pusara papa, i ada ternampak deretan kereta masa nak parking dekat pusara Bukit Kiara ni. Dalam hati mesti ada orang yang meninggal ni. I tengok selang 2 pusara dari papa. Masa tu i nampak sorang ni sibuk la bergambar dengan 'seseorang' ni. Bila i amat amati sahlah Tan Sri Rafidah Aziz. Dia melawat pusara siapa?. I tanya pemandu van jenazah. Rupanya ibu kepada Tan Sri Rafidah Aziz meninggal. Nasib i tak bahasakan Dato' Rafidah Aziz. I tak tau dah ada title 'Tan Sri' tu. Sungguh la i tak ikuti perkembangan politik kita....

Me : Siapa yang meninggal Tan Sri ?

T.S.R : My mom. You pula ?

Me : My father.

T.S.R :
Your father Tan Sri ke ?
(Kebetulan my neighbour i ada ziarah pusara Tan Sri beberapa hari sebelum papa i meninggal. I think T.S.R is talking about this Tan Sri...)

Me : Tak my father orang biasa jer.

T.S.R : How old is your father ?

Me : 63 years old.

T.S.R : He's so young. My mom dah 90 years old (Kalau tak silap T.S.R beritahu i)

I pun minta izin nak ambil gambar dan ucap takziah. Bukan selalu you alls nak jumpa mantan pemimpin ni.


Masa balik, i sempat jumpa penjaga kubur nak survey batu nisan papa i. Ada juga batu nisan dari batu sungai. I dah suruh hubby i tanya ustaz yang bagi ceramah dekat ofis pasal batu sungai ni. Ustaz kata lagi baik batu sungai sebab batu sungai ni hidup.

Kat bawah ni ada pasal Peraturan binaan di atas kubur. I tengok kubur2 kat Bukit Kiara ni ada yang cantik sangat.....



Senarai harga binaan yang sempat i snap gambar. Macam2 ye....



3 comments:

  1. hmmm..kat situ klu raya pnh sgt ssh nak parking

    ReplyDelete
  2. @AyuArjuna BiGoshh

    oh yer?...dah la kecik je jalan tu....tak kira lagi org yg parking ikut senang dier jer....ehmmmm....

    ReplyDelete
  3. emmm..sedih bab2 ni :( i miss my dad..badly :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails