Sunday, January 9

Makan Time (Edisi Penyet) - Waroeng Penyet & Rasta

Set Ayam Penyet

Me tengah menikmati my ayam penyet sengsorang

Ayam penyet yang hanya akan disediakan setelah kita order

Waroeng Penyet

Makan Time kali ini membawa anda ke satu lagi Restoran Ayam Penyet yang dikenali dengan nama Waroeng Penyet. Terletak di The Curve. Selesai berspa, i menuju ke sini. Apa yang i order? Mestilah menu wajib di sini. 1 set ayam penyet yang didatangkan khas dengan nasi dan minuman. Bakul ayam penyet tu ada ayam, sambal yang pedas (sedap wooo.....), kobis, tempe, tauhu dan timun. I rasa sama je kalau ayam penyet mesti ada sayur kobis ni dan tempe. Set ini berharga RM8.90 satu. Apa yang paling best, ayam penyet ni akan disediakan panas2 hanya selepas kita pesan. Jadi, ayam tu panas dan sedap di makan. Krup krap gitu kulitnya.

..........................................................................................

Tempat makan ayam penyet yang kedua, i makan ayam penyet ni kat Rasta Taman Tun Dr. Ismail. Ada few stall kat situ yang kita boleh pilih. Antaranya, i pilih nak order kat stall ni. Ni lah ayam penyet yang i makan kat Rasta. Stall nyer i lupa pulak namanyer.....

Dalam bakul ni ada ayam penyet, timun, kobis, kacang panjang, ulam raja (my favourite) dan tempe

Nasi dengan sambal dan sup

Jom ayam penyet !!!

6 comments:

  1. wah 2 tmpt mkn ayam penyet....kita aritu dh try ayam penyet kt sunway tp mmg kita suka yg waroeng penyet...terbaekkkk bg tekak ku ..tekak org lain tktau ler...ehhehe..wah best nye p spa

    ReplyDelete
  2. jom jom--tak sbr nak mkn dh ni hehehe

    ReplyDelete
  3. jom jom ada orang tu dah request nak makan ayam penyet...ngeh :p

    ReplyDelete
  4. @mama tisya

    Dibelai macam princess kat spa tu..hehehe..lepas tu lapar la pulak...:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails