Thursday, January 13

Drama bersiri yang i dan hubby layan.....


Drama Cinta Madinah

Video taken from You tube

Antara drama bersiri TV3 yang me and hubby layan adalah cerita Cinta Madinah lakonan Wardina, Zul Yahya, Shukery Hashim, Sarimah dan ramai lagi. Walau me tak ambik port sangat movie melayu tapi kalau drama me tengok juga. Movie takut bayar mahal, cerita tak seberapa....huhuhu....Cinta Madinah ni yang sangat menarik perhatian i untuk menonton sebab ada Wardina. I memang minta Wardina ni. Tiap minggu me and hubby tak missed cerita ni walau kadang2 RTM tu ulang siri yang sama. Ish macamana they alls boleh tak check? Tunggu punya tunggu punya tunggu siri yang sama macam minggu lepas....sebenarnya i nak cerita yang masa i pergi office nak bayar duit buku Mandarin dania, me terserempak dengan 'Ustaz Asim' ni. Salah satu watak dalam Cinta Madinah. Walau bukan watak utama tetapi dalam siri drama ni boleh dikatakan ada sahaja watak 'Ustaz Asim' ni. Nama sebenar me tak berapa sure. Me tahu nama depan je. Lepas tu me tanya Ustazah di pejabat. Yang tadi tu Encik S**d ke? Ya kak. Dalam hati i cakap confirm ni. Lepas tu i tanya, anak dia kelas mana? Darjah 1? Whattt??? sama dengan Dania la ni. Hehe. Masa balik, me terserempak dengan dia. Me pun berani2 tegur....

Me : Ustaz Asim?
Encik S : Tu nama dalam drama je. Ni siapa ye?

Me : Saya tengok drama tu. (Jawapan yang sama sekali tak ikut soalan...)
Encik S : Tersenyum dan terus berlalu....segan gamaknyer....


Realitinya bukan ustaz kalau tak silap me lah...and menantu kepada Dato' Sarimah you alls. Bermakna cucu Sarimah sekelas dengan anak me. Nak tanya Dania? Ehmm kirim salam je lah. Dania sure tak kenal pelajar lelaki dan akan kata Dania kawan dengan perempuan je. Tapi bila tanya nama kawan perempuan depan meja dia sure dia kata tak tau...haha...Tau dah anak ummi ni....I rasa orang lain tak notice pun dia cuma kebetulan me ikuti drama bersiri yang best iteww....kisah anak yang bernama Safwan yang terpisah dengan bapa masa kecik then bila dewasa dapat belajar ke Madinah dan mula jatuh hati dengan anak hartawan Malaysia yang berniaga di bumi Madinah. Hartawan yang pemurah ini sebenarnya bapa kepada Safwan dan anak hartawan ni lakonan Wardina adalah adik tirinya. Aisehh tak boleh la kahwin sebab bapa yang sama. 'Ustaz Asim' ni senior dekat Universiti tempat Safwan belajar. Dalam siri ni 'Ustaz Asim' ni kemain terer speaking arabica....

Ada tak antara you alls yang ikuti drama Cinta Madinah yang diadaptasi dari novel?

Drama bersiri kedua yang wifey hubby tonton adalah Cinta Gila di Astro Prima lakonan Aaron Aziz, Rita Rudaini, again.....Shukery Hashim, Mustapha Kamal dan lain lain. http://www.emocutez.com. Cinta Gila ni pula mengisahkan tentang Malik lakonan Aaron Aziz yang handsome itu bercinta dengan Ariana lakonan Rita Rudaini. Bukan berchenta betul2. Dalam drama tu jer. They all sebelum ni asyik bergaduh je. Sangat la cutenyer...Dalam drama ni kebetulan bila ibu bapa masing2 bercerai, ayah Ariana berkahwin dengan ibu Malik....

Aaron Aziz

Picture taken from : http://hfzkhazali.blogspot.com

Amacam you alls handsome tak? Seriously, Aaron Aziz lagi handsome kat luar. I pernah la cakap2 dengan Aaron Aziz ni. Kebetulan sama center dengan anak Aaron Aziz masa Dania gi kelas speech & drama. Me & Aaron Aziz sebaya lar....Hehehe :-) Wife Aaron Aziz pun memang friendly.

You alls ada ke yang tengok drama bersiri Cinta Gila ni?


12 comments:

  1. Ja tengok cinta madinah tak miss sepanjang dalam pantang tahun 2009 yg lepas bersama ayanda saya. Ooo miss berpantang kat Taiping...

    ReplyDelete
  2. me kat sini dok obses layan citer 'neighbours'--citer bersiri famous ni, from OZ, tp tayang seluruh dunia hehhe

    ReplyDelete
  3. you, i jarang tengok TV, i suke reality shows, but the problem is, ade orang conquer tv.. my son dengan playhousedisney and my husband dengan AXN all the time.. i pulak kengkadang nak jugak tengok cerite melayu

    ReplyDelete
  4. lama tk lyn tv cz mlm2 lyn blog or fb je cz kt opis kn blok so time mlm la nk blogwalking,nkwt auto publish,nk join contest/giveaway yg mn sempt...tp kalo ada pelakon fav tgk jugak..suka gk tgk aaron berlakon cz die tu slh sorg actor kita minat cuma blum jmpe yg lg 3 actor kita minat dh jmpe mcm fahrin,rosyam nor & ady putra :)

    ReplyDelete
  5. ada gak tgk cite cinta gila ni skali skala dulu..
    tapi cinta madinah ni belum pernah lagi..

    ReplyDelete
  6. @ja

    Suka sangat cerita ni sebab ada Wardina....cerita best. Lagu pun best!!!

    ReplyDelete
  7. @Em's Family

    Me...reality show suka tengok Amazing Race Asia...hehe :-)

    ReplyDelete
  8. @mama tisya

    Huhuhu mama tisya minat ramai artis lelaki...:-) tapi kan aaron memang handsome kat luar...ngeee....

    ReplyDelete
  9. @ita cutevirus

    Cinta Gila tu sangat gila cintanyer...hehe :-)

    ReplyDelete
  10. ezz...aoran aziz tu pun minat I...hahahah statement tak hengat...suka giler mamat handsome dari sengapore ni sejak citer apa ntah tajuk dia heroinnya amani (cam nama anak i kan hehe)...

    ReplyDelete
  11. @AyuArjuna BiGoshh

    Emil Emilda kot drama tu.....hehe..kemain yer birthday amani sama ngan anak aaron, dahlia :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails