Thursday, December 23

Tongkat sakti?

Farmasi Caring

Lepas makan, kami pergi mencari satu benda ni. Cari kat farmasi Guardian takde. Kami try cari kat Farmasi Caring, Seksyen 14 ada akhirnya...inilah yang i cari ni......

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

Tongkat yang boleh berubah rupa menjadi kerusi

Tongkat

Ya......i cari stool (bak kata pharmacist Caring) sebab my hubby jatuh motor dan luka yang banyak di kaki jadi memerlukan stool ni untuk solat semasa di office. Ada bahagian home healthcare kat farmasi Caring ni. Jadi ada menjual kerusi roda, tongkat dan lain2 lagi. Seminggu ni hubby MC dan work from home je. Jadi bila nak mula kerja kat office tu yang kena mencari stool ni. Stool ni rasanya sesuai juga untuk orang berusia solat selain dapat pula dijadikan tongkat. Kira 2 in 1 lah fungsinya ni. Sebelum ni pernah hubby try stool ni kepunyaan my uncle semasa my uncle melawat my papa di hospital. Baik punya hubby try duduk kat atas stool kepunyaan my uncle. Tengok2 hubby yang kena beli satu stool ni....sebenarnya i pun tak pernah nampak stool atau tongkat ni sebelum ni...

You alls pernah nampak tak??


24 comments:

  1. tak p0ernah pun....first time la ni.....

    ReplyDelete
  2. 1st time nampak ni..
    moga hubby u cepat sembuh yer :) Amiin

    ReplyDelete
  3. @Mama Zharfan

    Thanks suzz. He's recovering....nasib baik luka tak dalam. Kalau luka dalam, lambat sikit sembuhnyer..

    ReplyDelete
  4. pernah.. bapak i dulu ade dapat hadiah free bende alah ni.. memang useful

    ReplyDelete
  5. pnah nmpak lebih kurang cmni tp pemegang x bntuk tongkat...

    ReplyDelete
  6. serius tak pernah tgk tongkat sakti ni.ade ek..

    ReplyDelete
  7. @akmafaizal

    ada akma...mungkin kita sekarang tak cari lagi...nanti2 kena kot cari...he he he..

    ReplyDelete
  8. pehh
    functionn gilosss tongkat nihhh

    ReplyDelete
  9. ermm x pernah tgk lagi dikk .. menarik nie :)

    ReplyDelete
  10. first time izan nampak ni. tp mmg bagus...tongkat plus boleh duduk utk solat.

    moga en hubby cepat sembuh ye~

    ReplyDelete
  11. pernah tengok ni masa kat masjid ada orang2 tua yang bawa... convenient la bagi diaorang sebab tongkat and stool in 1.

    ReplyDelete
  12. @Izan Ishak

    Thanks Izan :D tapi kalau orang muda yang duduk mesti kena tanya...hee hee

    ReplyDelete
  13. semasa sy mngerjakan umrah ada melihat d mesjid al haram dan mesjid an nabawi ramai yg guna kerusi ini.

    ReplyDelete
  14. tongkt nhe sgt bergune pd sesiape yg memerlukan..

    ReplyDelete
  15. bper arga tongkt nhe??

    ReplyDelete
  16. kak ezna, thx for sharing this..my PIL nak pegi umrah dan request mende ni, xtau mana nak cari..hopefully ada la lagi kat Caring..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails