Saturday, December 4

Mamak Oh Mamak

Ayah dan anak kesayangannya

Perghhhh nikmatnya teh tarik ni......ngeeee

You alls suka tak pergi makan kat restoran mamak? Ada yang sangat tak lalu makan di sini. Actually i selalu je pergi restoran mamak ni tapi hanya untuk minum dan sesekali teringin nak rasa segala macam roti baru lah i order ye. Selalunya me akan singgah mamak dengan hubby dan anak i jika dah penat berjalan-jalan. Kalau terasa haus tu mesti la pilihannya mamak. Layanan kat restoran mamak ni selalunya memang cepat. Restoran mamak ni kalau you alls selalu bertandang kat kedainya, siap kenal lagi dengan kita. Contohnya mamak Pelita sebab i pernah pergi mamak Pelita SS2, Bangsar, Ampang, Puchong Jaya. Ada antara mamak Pelita ni kena transfer di tempat lain. Kalau ada yang kenal, dania nanti mesti dapat gula gula free. Hehehe....

Siapa yang suka minum kat mamak? Angkat tangan...

Jom Mamak!!!!

17 comments:

  1. me sukaaa sgt maggi goreng mamak heheheh

    ReplyDelete
  2. huhuhu klu lepak mlm2 mesti kat mamak, sebab jarang kedai melayu open 24 hours kan. :)

    ReplyDelete
  3. mamak itu tempat peverettt sayaaa !
    lepak mamak berjam2 pun tak per (:

    ReplyDelete
  4. mase i keje kat pusat bandar damansara, makanan limited, so MOST of the time i makan MAMAK!! skarang dah tak lalu huhu sebab bertahun i telan mamak punye makanan, just makan minum2 ok lah

    ReplyDelete
  5. Salam..

    Ustaz Love memang suka lepak mamak.. sbb layanan yg pantas.. order cepat... sampai makanan pun cepat.. kira harga lagi laa cepat.. hehe..

    apapun, jgn tersilap sangka restoran hindu sebagai restoran mamak.. ;)

    ReplyDelete
  6. sorry...ya n hubsband bukan la peminat setia untuk singgah ke kedai mamak......sebelum kwin dulu slalu la lepak dgn member2 kt kedai mamak,tapi pas kwin terus tak g dah,sb en husband kureng sikit bab2 mamak ni.....

    ReplyDelete
  7. x selalu akak makan kat kedai mamak nie .. kalau pergi hanya kerana nak makan tosei telur dia .. ermmm ok lahhh .. bab air tuu memang 1st class .. mamak punyer payah nak buat heheheh

    ReplyDelete
  8. suka juga p mamak pekena teh tarik....

    **dh smp dh voucher peterpan...tq

    ReplyDelete
  9. amyeryn tu sama juga mamatisya tau

    ReplyDelete
  10. @Em's Family

    Owh...i sekali sekala xper mamak ni kalau nak telan masakan dier selalu...i surrender....

    ReplyDelete
  11. @Ustaz Love

    Oh Ustaz Love pun melepak mamak juga ye...tapi tu la pernah dgr orang melayu gi makan kat Devi's Corner...macam bukan mamak jer...

    ReplyDelete
  12. @Ya ALya

    Oh....selalunya kita akan terpengaruh juga dengan pasangan kita. Kebetulan hubby i org utara yang suka makan gulai. Pelagi...mamak punyer gulai feveret dier...

    ReplyDelete
  13. @ieda

    Owh kak ieda....setakat nak minum2 tu ok lah kan..perghhh cepat sungguh layanannya....No. 1

    ReplyDelete
  14. @amyeryn

    ameryn pun mama tisya? tu tgk gambar cam mama tisyanyer jer...hehe :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails