Friday, November 19

Tapai

Makanan yang kami order

Tapai pulut setelah dibuka

Tapai pulut

Rasa santai je kat sini

Pintu masuk ke JM Bariani cawangan Puchong Jaya

Tempat duduk bahagian luar

Cawangan JM Bariani yang tercantik pernah i pergi

Malam ni hubby request nak makan kat JM Bariani sebab apa tau? Teringin nak makan tapai ice cream. Kebetulan kami datang, jam dah pukul 9.50pm. They all dah kemas2 dah. Bila nampak we all datang, they all terima pulak. Kami order nasi beriani ayam dan daging. Choice very the limited sebab they all nak tutup kedai dah. Dessert, my hubby order tapai ice cream. Disebabkan ice cream dah habis, kami order tapai je. Lepas la mr hubby yang teringin nak makan sangat tapai. Kami pilih tempat di luar untuk makan. Cantik sangat tempat kat luar ni. Nampak santai je.

Ada sesiapa lagi yang suka makan tapai tak?......

20 comments:

  1. my hubby suka sgt mkn tapai. me tak mkn, not at all :)

    ReplyDelete
  2. masz suka sesangat makan tapai...hihi

    ReplyDelete
  3. wah...terasa nak makan tapai la pulak...kat bangi pun ade satu...

    ReplyDelete
  4. @MASZ

    Masz....try tapai dengan ice cream pulak...

    ReplyDelete
  5. @princeduyong

    Ye putera duyong.....kat bangi pun ada kan JM Bariani :-) jom jom...

    ReplyDelete
  6. ritu gi JM Beriani kat Kota Damansara.. tapi tak jadi makan kat situ.. hehe.. nampak gak tapai die.. rm1.80 kot satu.. best ke?

    ReplyDelete
  7. @aibaks

    aibaks...tapai je RM1.60. Kalau tapai ice cream rm2 ++ rasanyer.....

    ReplyDelete
  8. Terima kasih , sudi singgah blog akak.Peberet tapai pulut. Nasi beriani je tak makan.

    ReplyDelete
  9. wow.. sedap.. tp.. yg original place dia kt subang.. xthu ade lagi ke x..

    ReplyDelete
  10. @husaynrazak

    a'ah penah pegi gak kat subang tu beberapa tahun lepas. entah tak sure ada ke tak lagi kat situ....

    ReplyDelete
  11. @cHempaka dewi

    tapai sedap tp x bole makan banyak2 nanti fenin lalat...haha

    ReplyDelete
  12. @M a W a D D a H

    susah juger nk cari tapai kat restoran nih....jarang ada...

    ReplyDelete
  13. Salam, BSB suka sangat tapai makan dgn aiscream. Mokcik kayo.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails