Monday, November 29

Peter Pan the Musical

Lampu2 berbentuk payung terjun di Sunway Lagoon

Dania naik carousel

Besarnya kura2 ni....

Tempat mainan di Sunway

Mr Smith sebelah i siap nak tunjukkan muka dier juga sebab i dah block....

Bergambar dengan pelakon2 teater muzikal Peter Pan, i saje cari port dekat dengan Wendy

Ummi dan anak tengah beratur ni

Lagi adegan di dalam teater muzikal Peter Pan

Adegan di dalam teater muzikal Peter Pan

Bergambar 1 family

Sebelum show bermula

Ternampak rimba, rumah ular2 dan apa tah kat sini....

Kena turun escalator

Menuju ke Amphitheater

Gado Gado di Ayam Penyet

Siang tadi, Dania ada aktiviti hias cup cake. Malam ni, ada aktiviti tengok teater muzikal Peter Pan pulak. i ada buat N3 yang i dapat invites untuk menonton teater muzikal ini kan? Jadi, selepas makan tengahari di Jaring Bandar Sunway, i terus ke Taman Tun ke rumah ibu kepada blogger Ayu Rafikah dari Enchanted Life Begins. Ayu nak bagi i kupon 1/2 price harga tiket Peter Pan. Dapat 50% off dari harga tiket. I nak beli tiket Dania nanti. Cadang nak balik rumah dulu tapi disebabkan jalan jam, kami stranded di highway LDP near Bandar Sunway sampai pukul 5.45pm. I bagi suggestion kat hubby supaya terus ke Sunway Pyramid. Kami pun parking di Sunway Pyramid.

Selepas isi perut di Ayam Penyet, kami solat maghrib di Sunway Pyramid dulu. Selepas tu terus ke main entrance Sunway Lagoon. I redeem my free ticket. I dapat 2 tiket free di blue zone. I pun beli tiket Dania di blue zone. Dapat la 50% off. Tempat duduk kami di upgrade. Dari blue zone ke red zone. Wahhhh tempat depan tu. Kalau beli tiket yellow zone, dapat upgrade ke red zone juga. So.....sesiapa yang nak tengok teater muzikal ni kan....i nasihatkan you alls beli je tiket yellow zone. Nanti sure they all upgrade ke red zone juga sebab penonton tak ramai. Nanti kalau you alls nak beli tiket yellow zone, tukang tiket maybe akan kata beli la tiket blue zone atau red zone sebab kalau duduk yellow zone jauh......so jangan la you alls terdengar kata2 itew....beli je yellow zone eh...
Selepas show habis sempat juga kami berjalan malam di Sunway Lagoon. Dania sempat main carousel je. Lagi pun kami semua dah penat dan lapar.....

Harga2 tiket :-

VIP Ticket - RM160 dewasa, RM120 kanak2

Red Zone - RM140 dewasa, RM100 kanak2

Blue Zone - RM100 dewasa, RM80 kanak2

Yellow Zone - RM60 dewasa, RM40 kanak2

Tarikh pada : 26 Nov 2010 - 2 Jan 2011

(Kalau u alls dapat kupon 50% off ni, harga tiket jadi murah la compare dengan harga asal )

Tempat : Amphitheatre @ Sunway Lagoon

Showtimes :

Isnin - Khamis & Ahad
5.30pm

Jumaat & Sabtu
5.30pm
8.00pm

Show tiada pada hari Selasa

Teater muzikal ini selama sejam dan sesuai ditonton seisi keluarga. Pada akhir persembahan ada pulak buih sabun keluar. Punyalah banyak sampai anak i pun teruja. Dapat juga peluang bergambar dengan teraju Peter Pan the musical. Oleh itu, dear beloved blogger, i nak offer
3 kupon 1/2 harga tiket untuk menonton Peter Pan the Musical untuk 3 blogger pertama yang komen dalam N3 ini. Ya....3 blogger yang komen. Sila komen ya....


Siapa nak??? cepat komen.....


21 comments:

  1. wah...semestinya saya nak kupon tu...sebab saya rasa ia pasti akan memberi pengalaman baru utk anak saya aleesya (3y) kalau saya berpeluang membawanya menonton peter pan the musical ni..

    macam skema lak ayat...hehe

    ReplyDelete
  2. aritu tgk kt blog ayu die ckp die bg kt ezna...ehheheh

    ReplyDelete
  3. wah bestnye siap dpt bergambr dengan teraju peter pan the musical..setakat ni x pernah lagi tgk teater musical..huhu

    ReplyDelete
  4. @ibuayahdamia

    hehehe...errr ye lah macam ayat skima....

    tinggalkan nama, alamat dan no tel di email i ye at roseqisteena@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. @mama tisya

    mmg ayu bagi kat i. hehehe :-) bole snap time show tapi x boleh flash. Lepas show boleh flash.

    Sila tinggalkan nama, alamat dan no tel di email i kat roseqisteena@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. @EiJa ZaQuaN

    Eija sila tinggalkan nama, alamat dan no tel ke email i at roseqisteena@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. farid tahuuuu!!ini kat sunwaayy knnnn??
    aku ada kat sini kot time wwaahhh=)

    ReplyDelete
  8. hai sis,

    bestnye..eija dh send email..

    TQ

    ReplyDelete
  9. dah pergi tengok masa opening.. hubby ja dapat tiket..masa balik tuh hujan.. hahahah..

    ReplyDelete
  10. @ja

    Oh masa opening eh?...kawan ena pon gi masa opening kata ramai sangat orang...

    ReplyDelete
  11. bestnya ....tak dpt nak tgk lah..me masih jauh dari msia

    ReplyDelete
  12. waa..mesti beskn..slma idop x pnh g pon tgok :(

    ReplyDelete
  13. @tiefazatie

    best ifa tapi kalau lama sangat boring ler...1 jam tu just enough!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails