Wednesday, November 3

My Favourite Shopping Center

Mesti you alls ada tempat kegemaran untuk membeli belah kan....i punya tempat favourite nak membeli belah, tak lain tak bukan 1 Utama. Ada one of my friend suka sangat Mid Valley kalau nak beli pepe. Sikit2 Mid Valley. I pulak tak berapa suka Mid Valley sebab parking satu hal. Pepephal pun tepuk dada tanya selera. Pagi, i pergi ke HKL nak sign letter of consent papa i. Lepas itu, on the way balik tu i singgah 1 Utama. hehe. Dania dok sibuk tanya bila nak pergi buat art and craft. Selepas minum kejap dekat Delifrance kami ke new wing. Fuhh jauh tu berjalan sebab i parking kat old wing. Kami singgah kedai ini. Sebelah MPH 2nd floor.

Ratatouille dlm bahasa Perancis = tikus.....hehehe......nama sajer letak je ni nak kasi komersial sikit

Ni je i makan. Ingatkan cream puff rupa2 nya dalam kosong je.....cheh....harga RM1.20

Dania teringin sangat nak pergi Get Crafty ni. Masuk ke, i pilihkan crafts yang agak2 ambik masa 1 jam nak siap sebab lepas ni nak rush ke Julia Gabriel pulak....

Pintu masuk ke sini

Dania khusyuk colour muka bear warna hijau??

Antara arts yang dihasilkan

Arts lagi

Dania diberi tunjuk ajar tentang teknik mewarna

Kita boleh pilih nak buat yang mana??

Tengah khusyuk tulis nama sendiri tu.....

Hasilnya....

Dania ni memang minat arts and crafts.....warna yang dania minat bila painting, mesti pilih warna warni.....Jom la try Get Crafty. Sekali masuk dengan alat2 nak mewarna dan bahan crafts RM45. Ada juga promosi RM200 untuk 5 kelas. Masa setiap jam. Sila bawa anak awal sebelum kelas bermula. Setiap jam bermaksud pukul 5pm, 6pm, 7pm dan begitulah seterusnya. Ibu bapa tidak dibenarkan duduk bersama anak membuat kraf. Ini bagi tujuan, supaya ibu bapa tidak influence anak untuk mewarna itu ini. Get Crafty inginkan supaya anak2 kita mengeksplorasi dunia warna mereka sendiri dan tidak terpengaruh dengan kehendak warna ibu bapa. Macam Dania nak 'bear' nya berwarna hijau. Hehe. Kalau ummi sure suruh dania warnakan bear warna brown.....

Next time nak bawak Dania ke sini lagi. Baru je balik rumah, Dania dah tanya bila nak nak pergi Get Crafty lagi?? So much fun!!! Sambil tu mummy2 leh shopping dulu.....


12 comments:

  1. me pun suka gak 1 utama, selain sogo and jusco wangsa maju hehehhe
    kat skool kat sini, zharfan selalu jer buat craft2 tu :)

    ReplyDelete
  2. Wow ada pulak servis camni? Best! Teringin nak bawa Adam tp dia kecik lagi. Pandai conteng2 jer..

    ReplyDelete
  3. @Mama Zharfan

    Tu lah suzz, kat UK bukan pelajaran je, benda fun ni pun ada. i suka je kalau ada kurikulum UK kat Malaysia...

    ReplyDelete
  4. @Liza

    Ada. Leh they all eksplorasi dunia mereka :-) Dah besar nanti leh bawak ye...

    ReplyDelete
  5. best la kan ada tmpt mcm tu...at least tinggal dia kat situ so kita leh shoping2...hehe

    pandai Dania mewarna...nmpk mcm minat ke arah tu je...bagus2..

    ReplyDelete
  6. jarang pegi 1u. sbb mcm jauhhhh je dr kajang. ehhe.. Eh best la Get Crafty tu. Bagus jugak ek kalau berhasrat nk shopping kt sana dgn tenang, leh antar damia g class tu. Errrmmmmmmmmmmmm *sambil senyum2*

    ReplyDelete
  7. suka gk shopiing kt one utama time opis dlu dkt ngan phelio tp skarng dh jauh cz opis dh pindh kt kl..cz tmpt shopping terdekat pavi & klcc..tmpt mhl..cuci mata saje ler...hehehe

    ReplyDelete
  8. @Fieza79

    Fieza...dania memang minat sangat dengan arts ni macam ummi dier jugak...he he he. :-)

    ReplyDelete
  9. @Sue

    Hehehe. datang la sue...:-) kalau nak shopping, pilih crafts yang lambat nak siap. kat crafts tu ada tulis leh siap dalam berapa lama. pilih ug lambat siap.he he he...tapi...kalau damia boleh tinggal situ la...

    ReplyDelete
  10. wah mcm menarik la get crafty tu..tp me jarang lepak 1 utama sbbnye rasa mcm jauh jerk..suka g mid valley sbbnye mmg dekat sikit bangi nak ke midvalley berbanding 1 utama..

    ReplyDelete
  11. @mama tisya

    err kalau pavi dan klcc tu tmp high taste tu....:-)

    ReplyDelete
  12. @EiJa ZaQuaN

    oohhh dok bangi ye?...mmg la kita lebih selesa gi tempat yg dekat ngan umah kita :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails