Saturday, November 6

Makan time - Monrods

Deko di dalam Monrods

Pintu masuk ke Monrods

Cucur ikan bilis - 14 biji kesemuanya 1 set

Bihun sup untuk i

Nasi ayam istana buat Meksu

Menu - tengok la harganya

Ummi pose dengan Dania

Dania pose dengan aunty meksu

Ni kereta unik yang kami jumpa. Dania kata macam cow. Ye tak ye jugak!!!

My friend meksu ni beriya ajak i makan kat sini. Kebetulan i pun suka cuba makan kat tempat2 baru. So pelawaan aunty meksu (dania yang panggil). Meksu tunggu i di Giant Shah Alam dengan keretanya. Bila i tiba terus i ekor keretanya ke restoran ni. Ye, makan time kali ni ke Shah Alam pula. Restoran ini bernama Monrods. Jangan risau, ada certified halal di luar pintu. Jom la kita tengok apa yang kami order.

Kalau dari Giant Shah Alam tu, terus je sampai jumpa traffic light. Menghala ke arah kolej PTPL Shah Alam sebelah kanan. Bila masuk kanan, bangunan tu belah kiri. Masuk ke dalam shop lots tu dan anda boleh nampak Monrods sederet dengan Ambank dan restoran Killiney.

Harga? Boleh tahan juga. Maksudnya agak pricey jadi sediakan duit dulu ye. Kesemua yang kami order ni RM29. Cucur ikan bilis pula lebih tepung tapi lembut.....

8 comments:

  1. eh Dania dah kurus la.. Tak silap i penah tgok gambar dia cubby jugak

    ReplyDelete
  2. yum yum sedapnya :) me suka bihun sup mcm u ezz :) byk plak persamaan hehehe

    ReplyDelete
  3. @Mama Zharfan

    Suzz, hehehe...memang kita ada persamaan dari segi taste makan ni suzz....hehe :-)

    ReplyDelete
  4. @BABY(MAMA AMANA

    Dania ikut ayah dier..kurus tinggi masa muda2 dulu :-)

    ReplyDelete
  5. huhu..cam sedap jew..tp tgok harga..wahhhh~~~ haha

    Jom Terjah Blog Aku : ..::jacKsky.reaCHing da' sKy wITh tSuBasA::..

    ReplyDelete
  6. @jackieKOH

    tu lah....maknenyer poket kena penuh rm rm rm :-)

    ReplyDelete
  7. singgah ptg kat sini..tnet saya slow..c box x keluar

    ReplyDelete
  8. haha. restoran tu melayu punya laa..
    more like family owned. thanks for trying.. =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails